IKEA izziņo atvēršanas datumu Igaunijā

29.augustā Zviedrijas mājokļa labiekārtošanas preču uzņēmums IKEA Igaunijā uzsāks e-komerciju un atklās preču pasūtīšanas un saņemšanas vietu.

Igaunija ir starp pirmajām valstīm pasaulē, kur IKEA vispirms ienāks digitāli, ieviešot e-komerciju. Tallinā atklās arī preču pasūtīšanas un saņemšanas vietu un loģistikas zonu (Peterburi ielā 66). Igaunijas iedzīvotājiem būs iespēja pasūtīt aptuveni 8000 dažādu mājas labiekārtošanas preču par izdevīgu cenu, un apmēram 200 dažādas preces būs pieejamas tūlītējai iegādei.

“Šodien mēs sākam skaitīt dienas, kas atlikušas līdz brīdim, kad IKEA ienāks Igaunijas tirgū, un mēs varēsim sagaidīt Igaunijas iedzīvotājus jaunajā vietā. IKEA vīzija ir radīt labāku ikdienas dzīvi daudziem, un mēs to īstenosim gan digitāli, gan klātienē preču pasūtīšanas un saņemšanas vietā,” saka Aleksejs Mihailovs, IKEA preču pasūtīšanas un saņemšanas vietas vadītājs. Pēc viņa teiktā, e-komercija palīdzēs sasniegt plašāku klientu loku Igaunijā, savukārt preču pasūtīšanas un saņemšanas vietā Tallinā varēs apskatīt un izmēģināt ap 3000 dažādu preču. Tūlītējai saņemšanai būs pieejamas 200 dažādas mājokļa labiekārtošanas preces.

A. Mihailovs norāda, ka šāds risinājums – ienākt jaunajā tirgū digitāli un apvienot e-komerciju un preču pasūtīšanas un saņemšanas vietu ir unikāls; tas ir iespējams, ņemot vērā, ka Igaunijā digitāli risinājumi jau kļuvuši par ikdienu.

“Mūsu mērķis ir padarīt IKEA praktiskās, izdevīgās preces pieejamākas Igaunijas iedzīvotājiem; līdz šim igauņi bieži izmantoja iespēju iepirkties IKEA veikalos Latvijā un Lietuvā. Interneta veikals un preču pasūtīšanas un saņemšanas vieta nodrošinās ērtu IKEA preču pasūtīšanu un saņemšanu tuvāk mājām. Preču pasūtīšanas un saņemšanas vietā apmeklētāji varēs smelties iedvesmu, apskatot interjera risinājumus, kas veidoti tā, lai izskatītos kā īstā mājoklī, kā arī ar darbinieku palīdzību plānot mēbeļu sistēmas, piemēram, virtuves iekārtas, skapjus vai plauktus, un izvēlēto uzreiz pasūtīt”, – stāsta preču pasūtīšanas un saņemšanas vietas vadītājs.

IKEA interneta veikals būs ērti lietojams mobilajās ierīcēs, un tajā būs pieejami aptuveni 8000 mājokļa labiekārtošanas preču. Interneta veikalā būs iespējams izvēlēties preču piegādi uz mājām vai pasūtījuma sagatavošanu, pasūtot preci tiešsaistē un saņemot to klātienē.

Tallinas preču pasūtīšanas un saņemšanas vietas platība būs 6000 m2 un 1500 m2 tiks atvēlēti ekspozīciju zālei un plānošanas zonai, pārējā platība paredzēta loģistikas un e-komercijas vajadzībām. IKEA sniegs arī dažādus mājokļa labiekārtošanas pakalpojumus, piemēram, mērīšanu, pasūtīto mēbeļu montāžu un uzstādīšanu, kā arī jau no atklāšanas dienas sniegs pakalpojumus uzņēmumiem.

Interneta veikals būs pieejams visu diennakti. Preču pasūtīšanas un saņemšanas vietas darba laiks būs plkst. 10.00-20.00 katru dienu.

Par IKEA

IKEA mērķis ir radīt labāku ikdienas dzīvi daudziem. Uzņēmuma ikdienas biznesā tiek ievēroti ilgtspējas principi, un tas atbalsta dažādas iniciatīvas, kas rūpējas par bērniem un vidi. Jau kopš uzņēmuma dibināšanas 1943. gadā Zviedrijā IKEA piedāvā laba dizaina un funkcionālas mājokļa labiekārtošanas preces par pieejamu cenu. Šobrīd 50 pasaules valstīs ir vairāk nekā 420 IKEA veikalu. Baltijā ir divi IKEA veikali – viens Latvijā un viens Lietuvā, kā arī ir pieejami divi preču pasūtīšanas un saņemšanas punkti.

Pievienot komentāru