INDEXO aicina izmantot Latvijā unikālu iespēju: ieguldīt 75 % pensiju kapitāla akciju tirgū

Šodien darbību uzsāk “INDEXO Jauda 16-50” – pirmais 2. pensiju līmeņa ieguldījumu plāns ar 75 % akciju īpatsvaru. Izveidot plānu ļāva grozījumi Valsts fondēto pensiju likumā, kas stājās spēkā 1. janvārī. Atbilstoši labākajai pasaules praksei vairāk nekā divām trešdaļām Latvijas strādājošo būtu ieteicams izvēlēties pensiju plānus ar maksimālu akciju īpatsvaru.

Valdis Siksnis, INDEXO valdes priekšsēdētājs: “Zviedrijā, ja pats neizvēlies citādi, valsts visu tavu kapitālu iegulda akcijās līdz pat 55 gadu vecumam. Pie mums maksimālais ieguldījums akcijās bija 50 %, neatkarīgi no vecuma. Šis ierobežojums neļāva Latvijas iedzīvotājiem gūt pilnu labumu no pensiju iemaksām. Ar “INDEXO Jauda 16-50″ situācija beidzot ir mainījusies!”

Šobrīd gandrīz trīs ceturtdaļas 2. pensiju līmeņa dalībnieku vēl nav 50 gadus veci. Atbilstoši pasaules praksei, praktiski visiem šiem ieguldītājiem būtu ieteicama dalība pensiju plānos ar 75 % akciju īpatsvaru.

Toms Kreicbergs, INDEXO izpilddirektors: “20. gs. laikā 1 dolārs, kas ieguldīts pasaules akciju tirgū, pēc inflācijas pieauga 295 reizes. Savukārt dolārs, kas ieguldīts parādzīmju tirgū, pēc inflācijas auga vien 5-7 reizes. Starpība ir milzīga. Mudinām gados jaunos ieguldītājus pievienoties pensiju plāniem ar maksimālu akciju īpatsvaru. Īstermiņā akciju tirgu raksturo svārstīgums, korekcijas, pat krīzes, bet ilgtermiņā šīs svārstības izlīdzinās. Ar akciju tirgus jaudu nevar sacensties neviens cits ieguldījums.”

“INDEXO Jauda 16-50” paredzēts ieguldītājiem no 16 līdz 50 gadu vecumam. Tas piedāvā to pašu caurspīdību un zemo komisiju līmeni kā INDEXO pirmais ieguldījumu plāns “INDEXO Izaugsme”, kurš piesaistījis jau vairāk nekā 4500 klientu. “INDEXO Izaugsme” turpmāk sauksies “INDEXO Izaugsme 47-57” un būs ieteicams ieguldītājiem vecuma grupā no 47 līdz 57 gadiem.

Ieguldījumu plāna “INDEXO Jauda 16-50” nosacījumi saskaņoti ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru (VSAA) un Finanšu un kapitāla tirgus komisiju (FKTK). Ieguldījumu plāna prospekts pieejams mājaslapā www.indexo.lv kā arī INDEXO birojā, Elizabetes ielā 13-1, Rīgā.

Pieteikties ieguldījumu plānam “INDEXO Jauda 16-50” iespējams dažu minūšu laikā, sekojot vienkāršām norādēm INDEXO mājaslapā www.indexo.lv.

INDEXO projekta aizsācēju vidū ir vairāk nekā 30 veiksmīgi un sabiedrībā zināmi Latvijas uzņēmēji, tostarp kādreizējais bankas Nordea Latvijas filiāles vadītājs Valdis Siksnis, Normunds un Jānis Bergi (SAF Tehnika, Mobilly), Svens Dinsdorfs (ELKO), Elmārs Gengers (Tieto), Juris Grišins (Capitalia), ķirurgs Kaspars Feldmanis, zvērināti advokāti Filips Kļaviņš un Raimonds Slaidiņš, un daudzi citi.

Plašāk par pensiju plānu “INDEXO Jauda 16-50” un tā nosacījumiem: www.indexo.lv

Pievienot komentāru