IR galvenā redaktore uzķērusies uz Twitter troļļa rakstīto un twitteris cepās

Īstu sašutuma vētru sociālajā tīklā Twitter izsaukusi žurnāla IR galvenās redaktores Nellijas Ločmeles rīcība, ar nievājošu komentāru retvītojot viltus profila ziņu un atsakoties to izdzēst. Tvītotāji apšauba žurnālistes mediju pratību, nespējot atšķirt viltus profilu jeb trolli no reālās personas profila, ziņo portāls revolucija.eu.

“Saeimas deputātam prasās pēc “sakārtošanas” sabiedriskajā medijā. Politiķis norāda, ko redakcija “drīkst” un ko nē. 21.gs. Latvijas Republikā. Vājprāts! ;(“. Šādi IR redaktore reaģējusi uz Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētāja Raivja Dzintara viltus profila ierakstu: “Sabiedriskā medija uzdevums tomēr būtu popularizēt latviešu sportistus un latviešu sasniegumus, nevis cittautībniekus. Drīkst pieminēt, bet speciāli bilde nav jāmeklē. Te prasās sakārtošanas, jo patvaļa rādās pārlieku liela.”

Arī pēc tam, kad noskaidrojās, ka šo ierakstu nav veicis Raivis Dzintars, bet gan kāds “trollis”, Ločmele atteicās to izdzēst, bet turpināja aizstāvēt savu pozīciju, kā arī prasīja, lai Raivis Dzintars pats no sava īstā profila pauž viedokli par šo tematu. Vēlāk IR galvenā redaktore skaidroja, ka saraksti nedzēsīs arā, lai ikviens to var izlasīt.

Lūk arī minētais tvīts, kas izraisīja lielās diskusijas:

Par šādu IR redaktores rīcību ir sašutuši daudzi Twitter lietotāji. “Lūgums netiražēt viltus profila veidotu informāciju, kas izveidots tieši šādam mērķim – lai provocētu un diskreditētu. Mazliet medijpratības un kritiskās domāšanas, Nellij!” Twitter raksta Nacionālās apvienības pārstāvis Jānis Iesalnieks. “Paldies par vērtīgo padomu! Vai ir pieejams reālā Dzintara viedoklis par apskatāmo tēmu? Ļoti interesē, kā tas atšķiras ;)” atbildējusi Ločmele.

Spriežot pēc tā, ka gandrīz katru dienu kāda liberāle-feministe-u.tml. “uzraujas” uz šiem viltus tviteriem un saceļ brēku savējos, man ir radies priekšstats, ka viņas slepus ir Raivī iemīlējušās, taču nespēj atzīties,” Twiter raksta Inese Dreimane.

Ločmele dzer un twīto,” secinājis Gints Stasans. “Ultraliberālā žurnāla IR galvenā redaktore, aizstāvot sabiedriskā medija tiesības pirkt un izplatīt Kremļa ražotu saturu, izplata viltus ziņas par Raivi Dzintaru 😲. Mēs dzīvojam interesantā laikā,” raksta Dace Kalniņa.

Pievienot komentāru