Ir iemesls tam, kāpēc uz viesnīcas krēsliem un dīvāna ir jāuzklāj dvielis. Un šis iemesls ir pretīgs! No kā būtu jābaidās viesnīcās?

Viesnīcas numuri tikai liekas izlaizīti spīdīgas. Patiesībā tās var būt vēl netīrākas, nekā jūs varat iedomāties, rakstaThe Sun.

Dženna, istabana kādā Ņujorkas viesnīcā, intervijā žurnālam “Sievietes veselība” pastāstīja sekojošo: “Nekad nesēdieties uz dīvāna vai krēsla, neuzliekot uz tiem dvieli vai palagu. Daudzi viesi sēž uz tiem kaili, un jā, daži aiz sevis atstāj traipus. Šos traipus vienkārši nomazgā ar tīrīšanas līdzekļiem tā, lai tie nebūtu redzami”.

Tas nav vienīgais iemesls, kāpēc jums ir jāpadomā divreiz, pirms sēsties uz krēsla vai dīvāna kailiem. Mīkstās mēbeles var būt ar gultas blaktīm, kuras uz apģērba vai somā jūs varat atvest sev līdzi uz mājām.

Britu kaitēkļu cīņas eksperts Randžens Gohrijs teicis, ka gultas blakšu vairošanās var būt saistīta ar cilvēku daudzumu, kas ceļo pa vairākām valstīm, kā arī ar to pieaugošo noturību pret ķīmiskajiem līdzekļiem.

Nonākušas jūsu mājās, gultas blaktis var izplatīties no istabas uz istabu, no apģērba uz mēbelēm, kas ātri pārvēršas par lielu problēmu. Lai arī gultas blakšu kodieni nav sāpīgi, daudziem cilvēkiem var rasties alerģiska reakcija. Dažos gadījumos parādās izsitumi vai pat čūlas un, ja tās pārplēš, tad rodas inficēšanās risks.

Ne tikai krēsli ir blakšu slēpņi – gultasveļa viesnīcās, kas sākotnēji izskatās tīra, var būt pilnas ar tūkstošiem parazītu.

Viens no anonīmajiem viesnīcas darbiniekiem pastāstīja, ka, ja palagus un pārvalkus viesnīcā mmazgā pēc katra viesa, tad ar segām un pārvalkiem viss ir savādāk.

“Segas viesnīcās tiek mazgātas vien divas reizes gadā – vienu reizi pavasarī un reizi rudenī”.

Kāds cits bijušais viesnīcas darbinieks piebilda:

“Mēs atlikām segu nomaiņu līdz pēdājam, ja uz tām nebija nopietnu bojājumu vai netīrumu, jo mums bija vien pāris rezerves segu, un tās bija ļoti sliktā stāvoklī”.

Lai kā tur arī būtu, izvairīties no gultas blaktīm būs ārkārtīgi sarežģīti, ja jūs bieži ceļojat vai pārceļaties. Tomēr, jūsu spēkos ir mazināt kontaktu ar šīm būtnēm – ievērojiet higiēnas noteikumus un sekojiet līdzi savu pārvalku tīrībai!

avots: lifter.world

Pievienot komentāru