Irina Maligina: Šobrīd svarīgākais ir rūpes par visas ģimenes kopīgajām interesēm

Šobrīd svarīgākais ir rūpes par visas ģimenes kopīgajām interesēm

Man ir ļoti žēl, ka mana tēva Valērija Maligina vārds pēdējās nedēļās publiskajā telpā izskan negatīvā kontekstā. Viņš noteikti nebūtu vēlējies, ka mūsu ģimene nokļūtu apstākļos, kad personīgais labums tiek likts augstāk par visas ģimenes interesēm. Tieši tāpēc šajā — atsevišķu ieinteresēto pušu radītās destrukcijas vairošanā — piedalīties nevēlos. Patlaban ir būtiski atsijāt svarīgo no nesvarīgā, patiesību no spekulācijām un izdomājumiem.

Man kā bāriņtiesas ieceltai mantojuma aizgādnei galvenais uzdevums ir nodrošināt mantojuma pārvaldību un vērtības saglabāšanu līdz brīdim, kad tas nonāks mantinieku īpašumā. Man rūp AS “Olainfarm” un citu tēva izveidoto uzņēmumu vērtības saglabāšana un palielināšana. Tas ir tas, ko viņš būtu vēlējies un kas ir visu iesaistīto pušu patiesajās interesēs. Tāpēc manas darbības ir un būs vērstas šajā virzienā.

AS “Olainfarm” nesen publicēja koncerna konsolidētos finanšu rezultātus, kas parāda, ka 2017. gadā uzņēmums ir sasniedzis apgrozījuma rekordu — 122 milj. eiro. Peļņa saglabājās 2016. gada līmenī, sasniedzot 11,63 milj. eiro. Gads uzņēmumam vērtējams kā labs, lai arī to ietekmēja ārēji faktori, piemēram, Krievijas rubļa svārstības gada sākumā.

AS “Olainfarm” valde 2018. gadā piedāvājusi akcionāriem dividendēs izmaksāt kopumā gandrīz trīs miljonus eiro jeb 0,21 eiro par akciju pie nosacījuma, ja “Olainfarm” auditētajā 2017. gada pārskatā netiks veiktas būtiskas izmaiņas. Es kā topošā uzņēmuma akcionāre saredzu, ka arī turpmāk ir svarīgi sabalansēt dividenžu maksājumus un investīcijas jaunos produktos vai uzņēmumos. Vēlos uzsvērt, ka AS “Olainfarm” koncerna turpmāka vērtības celšana, kā to bija iesācis mans tēvs Valērijs Maligins, ir mans galvenais uzdevums. Par uzņēmuma turpmāko attīstību vidējā termiņā esmu noskaņota ambiciozi — labprāt izmantotu jebkuras saprātīgas izaugsmes iespējas, tostarp investīcijas gan jaunos produktos, gan uzņēmumos. Tas ir mana tēva un viņa izveidotās komandas panākums, ka AS “Olainfarm” atrodas mūsu reģiona lielāko investoru kartē. Un mums, neapšaubāmi, tajā jāpaliek arī turpmāk.

Pateicoties Valērija Maligina ieguldījumam un darbam, AS “Olainfarm”, vērtējot gan finanšu rādītājus, gan arī labas pārvaldības principus, ir starp Latvijas biznesa līderiem. AS “Olainfarm” ir Latvijas uzņēmums ar augstiem korporatīvās pārvaldības un caurredzamības standartiem. Tieši caurredzama biznesa vide ir viens no principiem, kuru jāturpina attīstīt, lai nodrošinātu uzņēmuma vērtības saglabāšanu un vairošanu.

Neraugoties uz dažādu pušu mēģinājumiem publiskajā telpā spekulēt ar viedokļiem, vēlos atkārtoti uzsvērt, ka es neplānoju pārdot nedz AS “Olainfarm” akcijas, nedz arī kādus citus saistītos meitas uzņēmumus. Man rūp AS “Olainfarm” nākotne. Ar pilnu atbildību apzinos, ka “Olainfarm” grupā ir ap 3000 darbinieku un vairāk nekā 1000 akcionāru. Tas uzliek milzu atbildību par lēmumiem, kurus ir un būs jāpieņem. Es kā mantojuma aizgādne īstenošu pragmatisku pieeju un darīšu visu labāko iespējamo visu Valērija Maligina mantinieku interesēs.

Pievienot komentāru