Itālijā samazina pensionēšanās vecumu, bet nabagiem dos naudu tāpat vien! Lūk, māk cilvēki dzīvot!

Ne visās valstīs cenšas piespiest cilvēkus vairāk strādāt. Itālijā viss ir otrādi!

Itālijas prezidents Serdžo Matarella parakstījis pensionēšanās reformas likumu, raksta Ansa.it. 17. janvārī likums tika akceptēts Itālijas Ministru Padomē. Pārmaiņas stāsies spēka jau ar aprīli privātajā sektorā, bet ar augustu – valsts struktūrās.

Likums paredz samazināt pensionēšanās vecumu par 5 gadiem. Bet tiem, kuri nevar atrast darbu, izmaksās “bāzes ienākumus” 780 eiro apmērā uz cilvēku un 1032 eiro uz ģimeni.

Šobrīd iet pensijā var 62 gadu vecumā, ja ir 38 gadu darba stāžs. Tātad reforma ietekmēs tos, kuri sāka strādāt agrāk nekā 29 gadu vecumā.

Jo vecāks cilvēks, jo mazāks stāžs viņam nepieciešams, lai dotos pensijā. Parlamentā tiek uzskatīts, ka šāds likums palīdzēs stimulēt tirgu un atrisināt bezdarba problēmu jauniešu vidū.

Kas attiecas uz bāzes ieņēmumu, tad šāda palīdzība tiks izsniegta arī bankrotējošiem uzņēmējiem un jauniešiem, kuri nekur nav strādājuši.

Bet šiem cilvēkiem vajadzēs apmeklēt darba intervijas iekurā valsts vietā. Un, ja viņi 3 reizes atteiksies, viņiem šī palīdzība tiks atņemta.

Šis lēmums ir daļa no partijas “Piecas zvaigznes” kampaņas.

Kā tu domā, pie mums drīz ko tādu ieviesīs?

avots: ansa.it

Pievienot komentāru