Ja jums ir atrīts, tad sāciet pastiprināti lietot šos 10 produktus. Daudziem cilvēkiem palīdzēja!

Diēta ir labākais līdzeklis artrīta gadījumā.

Artrīts (no latīņu valodas arthrītis «sāpes locītavās”, no sengrieķu valodas ἄρθρον «locītava») — kopējs locītavu iekaisuma etioloģijas slimību (ievainojumu) nosaukums. Artrīts ir ļoti plaši izplatīta saslimšana, kura gadījumā attīstās patoloģisks iekaisums, notiek locītavu kustības traucējumi un deformācijas, raksta healthline.

Slimība var noritēt gan asā, gan hroniskā formā. Aptuveni 15 % artrīta slimnieku ir invalīdi.

Par laimi ir daudz produktu, kas palīdz mazināt iekaisumu, un var palīdzēt mazināt sāpes locītavās, kas saistītas ar artrītu. 24 % cilvēki ar reimatoīdo artrītu paziņoja, ka diēta ir lielisks palīglīdzeklis, kas atvieglo iekaisuma parādīšanos un pagarina remisijas periodu. Šajā rakstā mēs aplūkosim 10 labākos produktus, kas ieteicami artrīta gadījumā.

Trekna zivs.

Trekna zivs (lasis, makrele, sardīnes un foreles) ir bagāta ar omega-3 taukskābēm un vitamīnu D, kas var mazināt iekaisumu un artrīta simptomu izteiktību.

Kādā nelielā pētījumā 33 dalībnieki četras reizes nedēļā ēda treknu zivi, liesu zivi vai liesu gaļu. Pēc astoņām nedēļām 1. grupā bija mazinājies specifisku savienojumu skaits, kas ir saistīti ar iekaisumu. 17 pētījumu analīze parādīja, ka omega-3 taukskābju uzņemšana ir mazinājusi locītavas sāpju intensitāti, rīta stīvumu un locītavu sāpes pacientiem ar reimatoīdo artrītu.

Zivs ir arī lielisks vitamīna D avots, kas var palīdzēt novērst deficītu. Daudzkārtēji pētījumi ir pierādījuši, ka reimatoīdais artrīts var būt saistīts ar zemu vitamīna D līmeni. Amerikas kardiologu asociācija iesaka ēdienkartē iekļaut vismas divas treknu zivju porcijas nedēļā.

Ķiploks.

Pētījumi uz cilvēkiem un mēģenēs ir pierādījuši, ka ķiplokam var piemist pretiekaisuma īpašības, un ka tā lietošana var būt saistīta ar osteoartrīta attīstības riska samazināšanos.

Kādā pētījumā zinātnieki analizēja 1082 dvīņu diētu. Viņi atklāja, ka tiem, kuri ēda vairāk ķiploku, gūžas locītavas osteoartrīta risks bija pazemināts, iespējams pateicoties spēcīgajām ķiploka pretiekaisuma īpašībām. Kāds cits pētījums mēģenē parādīja, ka noteikta ķiploka sastāvdaļa var mazināt dažus iekaisuma marķierus, kas saistīti ar artrītu.

Ingvers.

Ingvers mazina artrīta simptomus. 2001. gada pētījumā tika vērtēta ingvera ekstrakta iedarbība uz 261 pacienta ar ceļa locītavas osteoartrītu. Pēc sešām nedēļām 63 % no dalībniekiem atzīmēja sāpju mazināšanos celī. Viens pētījums mēģenē arī parādīja, ka ingvers un tā sastāvdaļas bloķē vielas izstrādi, kas veicina iekaisumu.

Ingvera lietošana svaigā, pulverva vai kaltētā veidā var mazināt iekaisumu un palīdzēt mazināt artrīta simptomus.

Brokoļi.

Nevienam nav noslēpums, ka brokoļi ir viens no veselīgākajiem produktiem. Pētījums, kurā tika apskatīta 1005 sieviešu diēta, parādīja, ka krustziežu dzimtas dārzeņu, piemēram, brokoļu lietošana ir saistīta ar iekaisuma marķieru līmeņa samazināšanos.

Brokoļi satur svarīgas sastāvdaļas, kas palīdz mazināt artrīta simptomus.

Piemēram, sulforafāns bloķē šūnu veidošanās, kas piedalās reimatoīdā artrīta attīstībā un samazina noteiktu iekaisuma marķieru izstrādi.

Valrieksti.

Valrieksti ir bagātīgi ar barības vielām, un satur savienojumus, kas var palīdzēt mazināt iekaisumu, kas saistīts ar locītavu saslimšanām.

Viena analīze no 13 pētījumiem pierādīja, ka valriekstu lietošana ikdienā bija saistīta ar iekaisuma marķieru samazināšanos. Valrieksti ir īpaši bagāti ar omega-3 taukskābēm, kas, kā tika norādīts, mazina artrīta simptomus.

Ogas.

Katrā ogu porcijā ir daudz antioksidantu, vitamīnu un minerālu, kas var daļēji izskaidrot to spēju mazināt iekaisumu.

Kādā pētījumā 38 176 sievietes, kuras nedēļā apēda vismaz divas porcijas zemeņu, uzrādīja par 14 % mazāku iekaisuma marķieru līmeni asinīs.

Turklāt ogas ir bagātas ar kvercetīnu un rutīnu, diviem augu savienojumiem, kas ir ārkārtīgi veselīgi. Kādā pētījumā mēģenē tika atklāts, ka kvercetīns bloķē noteiktus iekaisuma procesus, kas saistīti ar artrītu.

Kādā citā pētījumā žurkām deva kvercetīnu un rutīna piedevu, kas mazina iekaisumu, kas savukārt saistīts ar artrītu. Zemenes, kazenes un mellenes – tie ir vien daži varianti, kas var remdēt jūsu tieksmi uz saldumiem, un nodrošināt lielu daudzumu barības vielu cīņā ar artrītu.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru