Ja jums ir atrīts, tad sāciet pastiprināti lietot šos 10 produktus. Daudziem cilvēkiem palīdzēja!

Spināti.

Lapu zaļumi kā spināts, ir pilni ar barības vielām, un dažas no to sastāvdaļām var palīdzēt mazināt iekaisumu, ko ir izraisījis artrīts.

Spināti satur daudz antioksidantus, kā arī augu savienojumus, kas var mazināt iekaisumu. Piemēram, kempferols, kas mazina iekaisuma aģentu iedarbību, kas saistīti ar reimatoīdo artrītu. Pētījums, kas veikts mēģenē 2017. gadā, ārstēja skrimšļa artrīta šūnas ar kempferolu un atklāja, ka tas mazina iekaisumu un novērš osteoartrīta attīstību.

Vīnogas.

Vīnogas ir bagātas ar barības vielām, satur lielu daudzumu antioksidantu, un tām piemīt pretiekaisuma īpašības.

Kādā pētījumā 24 vīriešiem katru dienu trīs nedēļu garumā tika pasniegta vai nu koncentrēts vīnogu pulveris, kas bija ekvivalents aptuveni 1,5 krūzēm (252 gramiem) svaigu vīnogu, vai arī placebo. Vīnogu pulveris efektīvi samazināja iekaisuma marķierus asinīs.

Turklāt vīnogas satur dažus savienojumus, kas, kā bija norādīts, palīdz artrīta ārstēšanā. Piemēram, resveratrols ir antioksidants, kas atrodams vīnogu mizā. Tajā tika atklāts potenciāls locītavu sabiezējumu novēršanai, kas saistīts ar artrītu, bloķējot reimatoīdā artrīta šūnu veidošanos.

Vīnogas satur arī augu savienojumus ar nosaukumu proantocianidīns, kas mazina iekaisumu, kas saistīts ar saslimšanu.

Bet ņemiet vērā, ka šie pētījumi mēģinājumā tikai veikti, izmantojot koncentrētu antioksidantu devu, kas daudzkārt pārsniedz to daudzumu, kādu jūs parastā porcijā izmantotu.

Olīveļļa.

Labi pazīstama ar savām pretiekaisuma īpašībām, olīveļļa var mazināt artrīta simptomus.

Kādā pētījumā peles baroja ar augstākās klases olīveļļu sešu nedēļu garumā. Tas palīdzēja apturēt artrīta attīstību, mazināt locītavu pietūkumu, palēnināt skrimšļa bojājumus un mazināt iekaisumu.

Kādā citā pētījumā 49 dalībnieki ar reimatoīdo artrītu lietoja vai nu zivju eļļu, vai arī olīveļļas kapsulu katru dienu 24 nedēļu garumā.

Pētījuma beigās specifiskā iekaisuma marķiera līmeņi samazinājās abām grupām – par 38,5 % grupai ar olīveļļu, un par 40 – 55 % grupai ar zivju eļļu.

Skābo ķiršu sula.

To iegūst no Prunus cerasus koka. Šī spēcīga sula satur plašu barības vielu spektru, un var palīdzēt mazināt artrīta simptomus.

Kādā pētījumā 58 dalībnieki saņēma vai nu divas pudeles ar 237 ml skābo ķiršu sluas, vai arī placebo katru dienu sešu nedēļu garumā. Salīdzinājumā ar placebo, skābo ķiršu sula ievērojami mazināja osteoartrīta simptomus un iekaisumu.

Kā redzat, dažādu veidu produkti ar spēcīgām sastāvdaļām var atvieglot iekaisumu un artrītu. Neaizmirstiet tos iekļaut savā ēdienkartē.

avots: lifter.world

Pievienot komentāru