Ja jums novērojami kāds no šiem simptomiem – jums steidzami ir jārīkojas!

Tas ir mīts, ka tikai bērniem ir jādzer piens, lai stiprinātu kaulus. Jo pieaugušo kauliem ir vajadzīgs pietiekošs kalcija daudzums.

Nacionālais veselības institūts iesaka gan sievietēm, gan vīriešiem uzņemt 1000 mg kalcija dienā. Vai jūs esat pārliecināti, ka jūsu organismā ir pietiekošs šī minerāla daudzums? Ja nē, tad iepazīstieties ar kalcija deficīta simptomiem.

Krampji kājās

Ja naktī krampī savelk gurnu vai ikrus – tā ir tieša kalcija deficīta pazīme. Lai cīnītos ar šo parādību, jāiekļauj savā ēdienkartē pietiekošs kalcija daudzums. Vēl arī stiepšanās pirms miega palīdz cīnīties ar sāpēm.

Kariess

Zobārsti zobos atrod caurumus? Nevainojiet saldumus: ja organisms neiegūst pietiekošu daudzumu kalcija kopā ar ēdienu, tad meklē cius avotus. Piemēram, zobus.

Pirkstu nejūtīgums

Līdzīgi krampjiem kājās, kalcija deficīts var izraisīt arī pirkstu galu nejūtīgumu vai arī tirpšanu. Ja jūs pamanāt šādus simptomus – pārbaudiet, vai jūsu organisms neiegūst pārāk mazu kalcija daudzumu.

Trausli nagi

Kalcijs atrodams ne tikai zobos, bet arī nagos. Tā trūkuma gadījumā organisms ņems minerālu no nagiem. Ja nepalielināsiet kalcija uzņemnšanu, tad iegūsiet vājus, lūztošus nagus.

Problēmas ar miegu

Kalcijs palīdz izstrādāt serotonīnu – miega hormonu. Kad jūs guļat, kalcija līmenis paaugstinās. Un, ja jūs katru nakti skaitāt aitas, lai aizmigtu, tad iespējams, ka problēma slēpjas kalcija deficītā.

Slikta stāja

Zems kalcija līmenis organismā nozīmē vājākus kaulus, bet vājāki kauli nozīmē, ka jums ir vājš ķermenis. Uz šo vājumu ķermenis reaģē ar sašļukšanu. Bet slikta gaita izraisa sāpes mugurā un kaklā.

Lēkmes

Biotehnoloģiskās informācijas nacionālais centrs apgalvo, ka kalcijs ir nepieciešams, lai saglabātos muskuļi un atbrīvotos neiromediatori. Kalcija deficīts var izraisīt krampjus pat veselam cilvēkam.

Atmiņas zudumi

Atkal nevarat atrast televizora pulti? Kalcija trūkums provocē arī atmiņas zudumu un halucinācijas.

avots

Pievienot komentāru