Ja jūs ilgi guļat, insulta risks palielinās, nevis mazinās, ka visi apgalvo. Tas tika atklāts Ķīnā

Ilgstoša diendusa dienas laikā vai miegs, vairāk nekā deviņu stundu garumā naktī, var palielināt insulta risku. Tas teikts ķīniešu zinātnieku rakstā, kas publicēts žurnālā Neurology.

Pētījums, ko veica zinātnieki, parādīja, ka cilvēkiem, kuri dienā regulāri gulējuši vairāk nekā 90 minūtes, insulta risks bija par 25% lielāks nekā tiem, kuri diendusā pavadījuši līdz 30 minūtēm.

LASI VĒL: Zinātnieki brīdini par ātri pagatavojamo roltonu bīstamību – tie izraisa vēzi un insultu. Neēd tos!

Turklāt insulta riska iespējamība palielinājās par 23% tiem, kuri gulēja deviņas vai vairāk stundas diennaktī. Tiek arī atzīmēts, ka cilvēki, kuri gulēja vairāk nekā deviņas stundas dienā un ilgstoši gulēja diendusas laikā, ir 85% lielāka iespēja, ka viņiem būs vēlais insults. Pētījumā piedalījās 31 750 Ķīnas iedzīvotāju, kuru vidējais vecums bija 62 gadi. Novērojumi tika veikti vidēji sešus gadus.

Eksperimenta sākumā viņiem nebija nevērots insults vai citas veselības problēmas, tomēr pētījuma beigās tika reģistrēti 1 557 insulta gadījumi.

Šī pētījuma autors, Huažungas Zinātnes un tehnoloģijas universitātes medicīnas zinātņu doktors Uhaņā Sjaomings Džanga precizē, ka pētījums nepierāda cēloni un sekas tam, cik ilgs miegs ietekmē insulta iestāšanos, bet parāda, ka tie var būt saistīti. Pēc viņa teiktā, cilvēkiem, kuri ilgi guļ, paaugstinās holesterīna līmenis un palielinās vidukļa apkārtmērs, kas, savukārt, liecina par paaugstinātu insulta risku.

LASI VĒL: Seši dabiski līdzekļi asins retināšanai. Ļoti noderīga informācija!

Vai jums patīk ilgi gulēt?

larepublica.pe

Pievienot komentāru