Ja jūs sociālajos tīklos publicēsiet šīs 6 lietas, jums noteikti ir zems pašvērtējums

Lielākajai daļai no mums ieraksts sociālajā tīklā ir neatņemama dzīves sastāvdaļa. Savu profilu mēs aktīvi izmantojam, lai sazinātos ar draugiem, attiecībās ar mīļotajiem un pat kā lielisku biznesa un pašattīstības virzīšanos instrumentu, bet…

Bet vai jūs esat aizdomājušies par to, ka jūsu ieraksti un fotogrāfijas var par jums pastāstīt ne to, ko jūs plānojāt? Mūsdienās jebkurš speciālists no uzņēmuma, kas specializējas kadru resursos, divos soļos pēc jūsu profila noteiks, kas jūs esat kā personība, kādas ir jūsu attiecības ar sabiedrību, un pat to, vai jums ir kādas psiholoģiska rakstura problēmas!

Vienvārdsakot, gribat – ticiet, negribat – neticiet, bet, ja jūs savā profilā publicējat šos 6 dzīves aspektus, jums pavisam noteikti ir zems pašvērtējums!

1. Jūs pastāvīgi atzīmējat savu atrašanās vietu 

Diemžēl šeit nav, par ko priecāties, jo pastāvīga atrašanās vietas publicēšana apkārtējiem vēsta nevis par jūsu aktīvo un notikumiem bagāto dzīvi, bet par veidu, kā izkliegt pasaulei, lai jūs pamana, atzīst par veiksmīgu. Tādu cilvēku profilā ir daudz fotogrāfiju no braucieniem, pārgājieniem, gājieniem uz restorāniem un pat no kinoteātriem.

Kopumā cilvēkiem ar augstu pašvērtējumu nav nekādas vajadzības atzīmēt vietas, kurās viņi ir bijuši!

2. Jūs pastāvīgi publicējat fotogrāfijas no trenažieru zāles

Izvietojot savā profilā fotogrāfijas pie trenažiera vai pēc treniņa, cilvēki domā, ka tādējādi labāk “pasniedz” sevi kā cilvēku, kas strādā pie sava ķermeņa un savas vispārējās pievilcības. Praksē viss diemžēl ir otrādi – speciālisti apgalvo, ka beigu beigās tikai neliels % var lielīties ar labiem rezultātiem, bet vairums tādējādi ir vienkārši koncentrējušies uz pienākumu kādam kaut ko pierādīt, tādējādi izraisot uz sevi vērstu kritiku un pat izsmiešanu!

3. Jūs pastāvīgi publicējat fotogrāfijas ar to, ko apēdāt vai arī grasāties ēst!

Baudīt garšīgu un estētiski skaisti noformētu ēdienu vienmēr ir skaisti, bet šī procesa pārvēršana par “publisku” visbiežāk vēsta par to, ka jūs vienkārši vēlaties izlikties apkārtējiem vēl simpātiskākiem.

Ticiet, pat jūsu tuvākajiem vispār neinteresē, kas nonāk jūsu kuņģī!

4. Jūs “draugu pulkam” pievienojat ļoti daudz cilvēkus!

Sociologi un psihiatri ir vienisprātis, ka cilvēki, kur pastāvīgi savam virtuālo draugu lokam pievieno daudz cilvēkus (un bieži vien pat nepazīstamus cilvēkus!), cieš no nepārliecinātības un pat nemīlestības pret sevi! Un tieši otrādi – cilvēki, kuri zina savu cenu, ļauj “draugos” nokļūt tikai izredzētiem, vistuvākajiem un tiem, ar kuriem patiesībā uztur attiecības arī reālajā dzīvē!

5. Jūs lielāties ar pirkumiem, jo īpaši, ja tās ir zīmola preces!

Iepirkšanās patīk visām meitenēm bez izņēmuma, bet, ja jūs domājat, ka kārtējās mantas pirkums ir jāatzīmē ar atsevišķu ierakstu sociālajos tīklos, tas nozīmē, ka jūs noteikti esat par sevi nepārliecināts cilvēks, kuram nepieciešams, lai viņu pamanītu, un viņa darbības atbalstītu! Domājiet, ka cilvēki, kuriem ar pašvērtējumu viss ir kārtībā, tērēs savu laiku kaut kam tādam?

6. Jūs pastāvīgi stāstāt par to, ko jūtat!

Un beidzot…Birmingemas, Edinburgas un Heriotas-Volta universitāšu pētījums Lielbritānijā jau ir apstiprinājis, ka cilvēki, kuri savos ierakstos spilgti apraksta savu noskaņojumu, jūtas un emocijas, paši to nesaprotot, parāda, ka patiesībā viņiem trūkst patiesu “pārdzīvojum” reālajā dzīvē. Nu un tie cilvēki, kuriem patīk “iznest strīdu tautās” un publiski paziņot par šķiršanos vai attiecību skaidrošanu, tādējādi arī pilnībā iznīcina pāra intimitāti!

Esiet uzmanīgi, jo bieži vien domājot, ka publicējiet sociālajos tīklos tikai labas ziņas par sevi, jūs varat izdarīt tieši pretējo. Bet paaugstināt pašvērtējumu labāk veikt ar speciālista atbalstu un palīdzību.

avots: binokl.cc

COMMENTS

  • <cite class="fn">makita</cite>

    Es gan atbalstu cilvēku fotogrāfijas, kurās viņi parāda savus hobijus vai ko dara trenažieru zālēs, ko ēdīs utt., jo, lai arī varbūt viņi nesasniegs olimpiskos rezultātus, varbūt iedvesmos citus ar pozitīvu, un tomēr šie sasniegumi priekš viņiem ir personisks panākums. Var neatbalstīt uzmanību ar ‘like”, ja pārāk daudz straumē, bet- lai publicē…

  • <cite class="fn">Mamma</cite>

    Man patīk facebook atzīmēt vietas, kur esmu bijusi, jo pēc gada un vairākiem facebook atgādina , kur esmu bijusi attiecīgajā laikā. 🙂 Par pārējo – piekrītu . Bet tas nenozīmē , ka tas ir slikti, ja cilvēks tādā veidā spēj celt pašapziņu.

  • <cite class="fn">Esības balss</cite>

    Es arī atbalstu, ka publicē foto par jebkādu tēmu(saprāta robežās) Un nekāda sakara nesaredzu ar , kā Jūs sakāt-zemu pašapziņu. Drīzāk, tie ir tādi mirkļi, tādi hobiji, kuros cilvēks iedvesmo arī citus darīt tāpat, lai neiestrēgtu rutīnā! Pamainot domāšanu- nebūs jāsaka, ka tajā ir pašapliecināšanās, vai pašapziņas celšana, bet teiksiet- ak, kāds superjauks iedvesmas avots, skat! Jauku omu rakstot īstekstus! Vairāk pozitīvā, pavasaris nāk! 😉

Pievienot komentāru