Ja kafija jums ir aizliegta, bet ļoti gribas…ir risinājums!

Iegaumējam 5 garšvielas, kas neitralizēs negatīvo kofeīna ietekmi uz organismu un liks kafija darboties mūsu labā.

Melnie pipari. Melnajiem pipariem piemīt spēcīga, attīroša iedarbība uz gremošanas sistēmu, tie izvada toksīnus, uzlabo vielmaiņu, stimulē kuņģa darbību, un darbojas kā antiseptiķi. Pievienojiet tos karstai kafijai pa 1 – 2 šķipsniņām, ļaujiet ievilkties.

Kardamons. Iedarbojas nomierinoši. Stiprina kuņģi. Ieteicams kafijai pievienot kardamona gabaliņus vai arī svaigu pulveri. Sniedz kafija neatkārtojamu aromātu ēterisko eļļu iedarbības rezultātā.

Krustnagliņas. Stimulē asinsriti un pamazina asinsspiedienu. Krustnagliņas ēteriskās eļļas sniedz kafijai aromātu, veicina kofeīna negatīvās ietekmes samazināšanu. Pievienojiet karstai kafijai vienu krustnagliņu un ļaujiet ievilkties.

Kanēlis. Samazina kafijas skābo ietekmi uz organismu. Kafijas gatavošanas procesā var pievienot malto kanēli vai arī kanēļa standziņu, vienkārši to iemērcot karstajā kafijā.

Ingvers. Nomierinoši iedarbojas uz nervu sistēmu, veicina sāpju un spazmu mazināšanu, stimulē kuņģa-zarnu trakta darbību. Kafijas vārīšanas procesā var pievienot maltu ingveru vai arī mazu svaigas ingvera saknes gabaliņu.

avots

Pievienot komentāru