Ja visi vadītāji zinātu šos 18 noteikumus, 9 no 10 ceļus satiksmes negadījumiem vienkārši nebūtu! Ļoti pareizi padomi

11. Atrodiet lielu līdzenu laukumu un pārbaudiet savu auto ārkārtīgi bremzējot un paātrinoties. Izpētiet laicīgi savas automašīnas limitus – šīs zināšanas var noderēt grūtā brīdī!

12. Nerēķinieties ar kursa stabilizēšanas sistēmu lietus laikā. Tā nedarbojas, ja tiek izmantota akvaplanēšana.

13. Atspējojiet slīdēšanas ierīci (ja tā nav uz vienas pogas ar kursa stabilizēšanas sistēmu). Tā var tikai kaitēt! Jo īpaši, ja ir nepieciešams pārbraukt krustojumu ar asu startu.

14. Paturiet prātā, ka, braucot pa kreiso joslu, un pretī esošajā joslā ir sastrēgums, bezrūpīgi gājēji mēdz parādīties aiz stāvošajām automašīnām.

15. Tas pats – ja jūs braucat pa kreiso joslu, un pa labi visi stāv vai teju kustas, visticamāk, viņi palaiž gājējus.

LASI VĒL: 

Zaglis Rīgā nozog automašīnu un saldi tajā aizmieg

16. Ja redzat cilvēku ar bērniem vai dažus bērnus ceļa malā, palēninieties. Vienmēr. Jebkurā gadījumā. Mazie bērni nezina, kā saglabāt līdzsvaru, viņi nejūt briesmas un nezina satiksmes noteikumus.

17. Ja uz ceļa ir negaidīts šķērslis, it īpaši neliela dzīvnieka veidā, mēģiniet novērtēt situāciju, pirms stūres ratu pagriežat uz sāniem. Pretējā gadījumā jūs riskējat ar avāriju, glābjot klaiņojošu suni.

18. 99% no visiem nelaimes gadījumiem notiek liela ātruma dēļ. Daudzi pēc avārijām atzīst, ka braucot lēnāk, nebūtu šāda iznākuma. Padomā par to!

Laimīgu ceļu!

avots: thrillist.com

COMMENTS

Pievienot komentāru