Japāņu pētījums pierādījis, ka pieradums ēst pirms miega vispār nav kaitīgs! Pieņemas svarā nevis no tā!

Tu mēģini neēst pirms miega, lai nenodarītu kaitējumu veselībai? Ja tic jaunākajam pētījumam, tad tu velti baidies!

Pētnieki no Okajamas Universitātes (Japāna) nesena veica pētījumu, kurš tika publicēts BMJ Nutrition, Prevention and Health. Pētījuma mērķis bija noskaidrot, vai cukura līmenis asinis paaugstinās, ja ēd divas stundas pirms miega. Augsts cukura līmenis asinīs ir tipisks vēstnesis tādām problēmām kā aptaukošanās, diabēts un sirds un asinsvadu slimības.

Pētījumā dalību ņēma 1573 veseli, pieauguši cilvēki no Ziemeļjapānas, kuri bija vidējā vai lielākā vecumā. Tika ņemti vērā tādi faktori kā ēšana, fiziskā aktivitāte, svars, smēķēšana un alkohola lietošana.

Tāpat zinātnieki uzraudzīja glikozes hemoglobīna līmeni (HbA1c), kas atspoguļo cukura saturu asinīs ilgākā laika posmā.

Viņi konstatēja, ka trīs gadu pētījuma laikā HbA1c līmenis gandrīz nemainījās. Turklāt viņš palika normā!

“HbA1c izmaņas daudz vairāk ietekmēja svars, spiediens, tauku līmenis asinīs, fiziskās aktivitātes līmenis, smēķēšana un alkohols”, – raksta autori.

Zinātnieki atzīst, ka tas ir tikai novērojums – viņi nav atklājuši cēloņsakarību. Turklāt viņi atzīmē, ka japāņu virtuvi raksturo dārzeņu un mazo porciju pārpilnība, taču tas ne vienmēr tā ir.

Tomēr par spīti atrunām, zinātnieki uzskata, ka viņu secinājumi ir svarīgi. Noslēgumā viņi raksta:

“Mums jāpievērš lielāka uzmanība veselīgām porcijām un produktu sastāvam, pietiekamam miegam, smēķēšanas un alkohola lietošanas novēršanai, kā arī aptaukošanai, jo šiem faktoriem ir daudz nozīmīgāka ietekme uz vielmaiņas procesu. “

Bet vai tu vakariņo pirms miega?

avots: lifter.com.ua

Pievienot komentāru