Jauna plastiskās ķirurģijas tendence: naba, kā Victoria’s Secret modelēm

Par jaunāko plastiskās ķirurģijas tendenci ir kļuvusi formas korekcija….nabai. Pēc speciālistu teiktā, jo īpaši Rietumos arvien vairāk sieviešu vēlas sev tādu nabu kā modelei Emīlijai Ratakovskai vai dziedātājai Džesikai Simpsonei.

Ārsts Metjū Šūlmans atzīmē, ka pēdējo 5 – 6 gadu laikā nabas plastisko operāciju skaits ir dubultojies. Tagad viņš šāda veida operācijas veic 12 – 15 mēnesī.

“Mēs esam kļuvuši par sabiedrību, kas lielāku nozīmi sniedz tieši ārējam izskatam. Cilvēki velta lielāku uzmanību savam ķermenim, spriežot pēc sociālā tīkla Instagram, un viņi ir sapratuši, ka to, kas viņiem sevī nepatīk, var izlabot, pat, ja tā ir tikai naba”, – stāsta ārsts.

ASV pēdējā gada laikā pieprasījums pēc tāda veida nabas operācijām ir pieaudzis par 12 %, Lielbritānijā – par 21 %. Starp citu, savu nabu ir koriģējuši arī Kima Kardašjana.

Galvenokārt cilvēki vēlas sakārtot savu ķermeni un nabu pirms pavasara un vasaras iesākšanās.

Ideālā naba, kādu vēlas iegūt lielākā daļa pacientu – ir vertikāli ovāla, jo tā vizuāli izstiepj ķermeni un piešķir vēderam tievāku izskatu.

“Visbiežāk cilvēki atnes līdzi Victoria’s Secret katalogus, lai parādītu, ko viņi vēlas, – komentē dakteris Šūlmans. – Un vēl Džesikas Simpsones, Emīlijas Ratakovskas fotogrāfijas”.

Un tomēr, ārsti atzīmē, ka dažu pacienšu lūgumi patiešām ir pamatoti, jo viņu nabas izskatās pietiekoši neglīti vai arī nav izvietotas vēdera centrā.

Vēl daudzi grib izņemt pīrsingu.

“Es to saucu par “Britnijas Spīrsas efektu”. Visiem tiem cilvēkiem, kuri sev taisīja pīrsingu nabā 90-mitajos gados, šodien ir ap 35 gadi, un tagad viņu pīrsings izskatās dīvaini liekā svara dēļ vai arī pēc grūtniecības”.

avots

Pievienot komentāru