Jaundzimušā bērniņa glābšanai ārstēm nācās izmantot… sendviča maisiņu!

Anglijas pilsētā Plimutā notika neparasts notikums. Deridfortas slimnīcā nonāca topošā māmiņa Šerona Granta, ārstiem nācās sievietei veikt ķeizargriezienu, lai pasaulē nāktu meitene vārdā Piksi.

Operāciju izdarīja 28 grūtniecības mēnesī, jo auglis pārstāja attīstīties mātes vēderā. Par operatīvās iejaukšanās rezultātu kļuva sīciņa radībiņa 490 gramu svarā, kura ievietojās parasta cilvēka plaukstā. Pietam eksistēja liels meitenītes bojāejas risks, tieši šī iemesla dēļ ārsti izlēma par šo izšķirīgo soli – ietīt bērniņu sendviča iesaiņojumā un tādā stāvoklī nosūtīt mazulīti uz reanimācija.

Ārsti paziņoja, ka tāda polietilēna maisiņa izmantošana ir bieža prakse attiecībā uz bērniem, kuri pasaulē nākuši ar mazāku par pusotra kilograma svaru. Lieta tāda, ka polietilēnā labi turas siltums, un vēl arī neizžūst bērna āda. Bērnu ievieto maisiņā, pēc tam ietin segā un pārnes uz inkubatoru.

18 dienas mātei neatļāva pieskarties savai meitiņai, viņa neņēma viņu rokās, jo pastāvēja nevēlamu seku rašanās risks. Pēc mēneša Šeronu Grantu ar bērniņu izrakstīja no slimnīcas uz mājām.

Pēdējā fotogrāfijā Piksi ir pieci mēneši un izskatās viņa pilnīgi vesela.

avots: sunduchok.pw

Pievienot komentāru