Jums ir paaugstināts holesterīns? 10 veidi, kā no tā atbrīvoties vienreiz un uz visiem laikiem

10 produkti, kas nogalina “slikto” holesterīnu

Ir trīs pamat avoti. Ēdiens – viens no tiem, taču daudzi brīnīsies – tas nav galvenais avots. 60% holesterīna ražo aknas. No šī orgāna veselības tad ir atkarīgs, kā šis daudzums tiks sadalīts. 20% saražo virsnieru dziedzeri, kas regulē hormonu daudzumu organismā un holesterīna pārstrādi. Vēl 20%  kaitīgā holesterīna organismā nonāk ar ēdienu. Un tas nozīmē, ka ne visa pārtika ir veselīga un svarīgi ir zināt, kuri produkti samazina holesterīna daudzumu asinīs.

Labāko produktu desmitnieks

Protams, to ir vairāk, taču mēs pacentāmies atrast pēc iespējas pieejamākus produktus un kuru pagatavošana nesagādās grūtības. Nav obligāti jāēd katrs no šī saraksta un katru dienu, taču ir svarīgi, lai vismaz 70 % no tiem būtu jūsu uzturā regulāri. Tad holesterīnam nepaliks nemazākās iespējas sagandēt jums dzīvi.

Mežrozītes. Atceros, kad es biju maza, man vecmāmiņa bieži vārīja mežrozīšu tēju. Man tā patika gan pēc krāsas, gan garšas. Tagad daudzi ir lieto tējas paciņās, bet es joprojām pērku mežrozītes. Izrādās, ne velti: tās palīdz  normalizēt holesterīna daudzumu asinīs un ir bagātas ar C vitamīnu, kas labi noder imūnsistēmas stiprināšanai.

Olīveļļa. Jau sen visi runā, ka ir pienācis laiks atteikties no kaitīgās saulespuķu eļļas un dot priekšroku veselīgajai olīveļļai. Jā, tā tiešām samazina holesterīna līmeni un stiprina asinsvadu sieniņas. Uzzināt vairāk var šeit.

Ķirbis. Ak, cik gan daudz lielisku ēdienu var pagatavot no šī produkta. Sasaldējiet to ziemai, lai visu gadu būtu iespēja attīrīt organismu no toksīniem un uzturēt normālā darbībā zarnu traktu. Rezultātā kaitīgā holesterīna līmenis krītas.

Pākšaugi. Šie produkti atšķiras ar vienu lielisku īpašību – uztur pilnvērtīgu asinsriti. Bet lielais šķiedrvielu daudzums to sastāvā regulē kaitīgā holesterīna līmeni.

Tējas sēne. Nav ne mazāko šaubu, ka šis produkts ir unikāls. Vasarā no tās sanāk lielisks kvass, ko labāk iesaka dzert tukšā dūšā, pirms ēšanas. Bagātinot organismu ar vērtīgajām uzturvielām, tējas sēne cīnās ar holesterīnu.

Tomāti. Zinātnieki nebeidz vien brīnīties, ka likopīni  ir vieni no efektīvākajiem  elementiem cīņa ar holesterīnu. Un tomātos to ir ļoti daudz. Ievērības cienīgs ir arī fakts, ka tie saglabājas  arī konservētos tomātos un arī sulā. Vai tad šis nav brīnišķīgs iemesls sākt audzēt tomātus?

Kāposti. Šis produkts ir pieejams cauru gadu. Maksā ļoti lēti, bet ēdienu daudzums , ko no tā var pagatavot ir neizmērojams. No visiem dārzeņiem tieši kāposts ir līderis tauku izvadīšanā no organisma.

Ķiploks. Lai jūs nebaida nepatīkamais aromāts. Nav obligāti jāēd visa galviņa, lai sāktos holesterīna iznīdēšanas process. To dēvē par lēto antioksidantu un ciena par pretsēnīšu un pretiekaisumu efektu.

Spināti. Tajos vispār nav tauku, to vietā – vērtīgās šķiedras un fitosteroni.  Pievienojot tos ēdienam regulāri – drošs līdzeklis, kā atbrīvoties no liekā holesterīna un piepildīt organismu ar vitamīniem un minerālvielām. Un vēl spināti ir neaizvietojami, lai uzturētu veselu reproduktīvo sistēmu.

Paprika. Zaļa, sarkana vai dzeltena – tā vienmēr lieliski kontrolē holesterīna līmeni asinīs, normalizē asinsspiedienu un ir lielisks līdzeklis pret sklerozi.

Ar atsevišķu punktu der izcelt riekstus. To labums organismam vispār ir neizmērojams, jo īpaši holesterīna līmeņa pazemināšanā. Kā jūs skatāties uz to, ka nevajag gaidīt, kamēr “sliktais” holesterīns sāks savu nopietno uzbrukumu? Pielieciet  šo desmit produktu  sarakstu pie ledusskapja un, sastādot ēdienkarti, vienkārši atzīmējiet, vai izmantojāt kaut vai dažus produktus no saraksta.

Jā ir daži faktori, kas tikai pielej eļļu ugunī. Piemēram, iedzimtība, sēdošs darbs, medikamenti. Taču ar pārējo jūs pilnībā variet tikt galā paši. Un tā – jums ir mērķis, saraksts un vēlēšanās! Rīkojieties!

avots

Pievienot komentāru