Kā “apmānīt” savu vēderu: produkti, kuri samazina apetīti. Pietiek vien nedaudz tos pievienot savam ikdienas uzturam

Izmainīt ēšanas paradumus, notievēt vai atjaunoties pēc sportiskas pārslodzes ar pareizi izvēlētu produktu palīdzību ir uzdevumi, kurus var atrisināt dažādos veidos. Tomēr visos šajos gadījumos ir viens kopīgs noteikums: nedrīkst just badu.

Bada sajūta nav labākais palīgs. Organisms ātri vēlas atbrīvoties no bada sajūtas un spēku izsīkuma, turklāt ar tādiem produktiem, par kuriem pēc tam ir kauns. Tomēr eksistē vienkārši un ļoti lēti līdzekļi, kas var palīdzēt mazināt apetīti. Un tajā pašā laikā viņi uzlabo gremošanu.

Pētersīļi

Bagāta ar proteīniem, pētersīļi ātri nodrošina pilnības sajūtu. Tos var lietot katru dienu salātos un citos ēdienos. Pētersīļu ēšana stimulē gremošanu, uzlabo barības vielu uzsūkšanos un samazina gāžu rašanās iespējamību.

Kanēlis

Lai paātrinātu gremošanu un vielmaiņu, kanēli var pievienot kafijai, dzērieniem un desertiem. Kanēļa eļļa labi nomāc apetīti, bet kanēlis regulē cukura līmeni asinīs. Ja tu mēģini zaudēt svaru, kanēlim vienmēr jābūt uz galda.

Ķimenes

Ja vēlies zaudēt svaru, izmanto ķimenes. Tēja ar ķimenēm samazina apetīti, tāpēc tu ēdīsi daudz mazāk, un gremošana būs daudz vieglāka.

Ingvers

Ingveru var izmantot ne tikai pārtikā, bet arī kā tējas piedevu. Tas normalizē vielmaiņu un uzlabo gremošanu. Turklāt ingvers palīdz atbrīvoties no liekajiem taukiem, jo īpaši gurnos. Tu vari pagatavot tēju no ingvera – savieno pusi ingvera saknes uz litru ūdens.

Stēvija

Arī stēvija ir viens no līdzekļiem, lai samazinātu apetīti. Stēvijas lapas ir 10-15 reizes saldākas nekā cukurs un tajā pašā laikā tajās ir nulle kaloriju saturs! Stēvija ir pieejama dažādos veidos: lapas, sausā zāle, sīrups, ekstrakts, eliksīrs. Šī šķirne ļauj izvēlēties vispiemērotāko iespēju un izmantot to ēdiena gatavošanai un dzeršanai.

Tumšie zaļumi

Jo tumšāki, jo labāk: spināti, brokoļi, lapu kāposti, rukola, pētersīļi u.ci. Šie produkti ir bagāti ar vitamīniem, tie mitrina, un uztura speciālisti tos viennozīmīgi iesaka!

Priežu pumpuri

Vēl viens efektīvs rīks apetītes regulēšanai ir priežu pumpuri. Pateicoties ēteriskajai eļļai, kas ir priežu pumpuros,  tos pakošļājot pirms ēdienreizes, tu iegūsi sāta sajūtu, tāpēc ēdiena porcijas būs daudz mazākas. No priedes pumpuriem var veikt novārījumu. Trīs ēdamkarotes priežu pumpuru būs nepieciešamas vienam litram ūdens. Vāra ceturtdaļstundu un visu dienu dzer.

Bet vai tu esi pamēģinājis cīnīties ar apetīti?

avots: laslaublog.com

Pievienot komentāru