Kā kopt zamšādas apavus

Zamšāda – visgrūtāk kopjamais un kaprīzākais materiāls. Tas pats arī attiecas uz tai līdzīgajiem materiāliem velūru un nubuku. Kā kopt zamša apavus, lai tie saglabātu savu pievilcīgo formu ilglaicīgi?

  1. Katru vakaru, atnākot no ielas, zamša apavus jānotīra. To var izdarīt ar apavu sukas palīdzību, kura samitrināta ūdens, ziepju un ožamā spirta (daži pilieni) šķīdumā. Pēc tam, kad jūs notīrīsies apavus ar šo maisījumu, vajag tos nedaudz noslaucīt ar aukstu ūdeni un atstāt žāvēties, bet nekādā gadījumā pie centrālās apkures baterijas vai cita apkures elementa tieša tuvuma.
  2. Ja zamša kurpes vai zābaki nedaudz sāk spīdēt dažās vietās, atkal palīdzēs ožamais spirts. Samērcējiet ožamajā spirtā vates tamponu un noslaukiet spīdīgās vietas. Var tāpat arī paturēt apavus virs tvaikiem un paberzēt ar dzēšgumiju.
  3. Traipus no zamša apaviem var iztīrīt ar benzīnu vai talku. Vajag vienkārši notīrīt sasmērēto vietu ar benzīnu vai uzkaisīt talku (tas lieliski uzsūc taukus). Pēc tam atstāj mierā uz dažām stundām un vēlāk jāiztīra ar birsti.
  4. Raupjās un netīrās vietas uz šādiem apaviem var tāpat arī attīrīt ar pienu. Iemaisiet pusglāzē piena 2 pilienus ožamā spirta un 1 tējkaroti sodas. Uzklājiet šo maisījumu uz netīrajām vietām, noslaukiet. Apavi paliks tīri.
  5. Pārbaudiet uz neliela laukumiņa, kā jūsu apavi reaģē uz minētajiem paņēmieniem, pirms uzklāt līdzekli uz visas virsmas.

avots: nastroenie.plus

Pievienot komentāru