Kā pareizi sagaidīt Jauno 2019. Cūkas gadu

Pēc ķīniešu kalendāra par 2019. gada saimnieci kļūs Dzeltenā Zemes Cūka. Tās laiks sāksies gan tikai 5 februārī, taču mēs esam pieraduši sagaidīt Jauno gadu jau 31. decembrī kopā ar austrumu talismanu.

Dzeltenās Zemes Cūkas raksturojums

Cūka noslēdz austrumu horoskopa divpadsmit gadu ciklu. Tai piemīt diezgan pretrunīgs raksturs: no vienas puses viņa ir ģimenes un mājīguma iemiesojums, bet no otras – dzīvnieciņš, kam patīk jautras un skaļas kompānijas. Cūkas divejādā iedaba izpaužas arī naudas lietās: no vienas puses finansiāli stabila ( kā jau cūciņa – krājkasīte), bet no otras – šausmīga izšķērdētāja, kura dievina greznu dzīvesveidu.

Cūku uzskata par labsirdīgu, bezrūpīgu, dāsnu un viņai piemīt viegls un jautrs raksturs. Viņai tāpat patīk garšīgi paēst un labi atpūsties.

Mājas izrotāšana

Par cik Dzeltenā Cūka ir mājīguma simbols, tad gatavošanos svētkiem vajag sākt ar mājas ģenerāltīrīšanu. Gada saimniece, par spīti uzspiestajam viedoklim, dievina tīrību un kārtību. Lai izpatiktu greznības cienītājai, var izrotāt ar dažādiem spīguļiem, zelta lentām un virtenēm. Tās labi saderēs ar sarkanajiem un zaļajiem dekoratīvajiem elementiem. Eglītē labi izskatīsies dzeltenas un sarkanas bumbas.

Cūkai patīk viss dabiskais, tāpēc šoreiz laikam mākslīgo eglīti aizvietot ar īsto, vai kaut vai ielikt vāzē dažus egļu vai priežu zarus. Pie galda klāšanas vēlams izmantot linu vai kokvilnas galdautu, keramikas vāzes, kurās salikti skuju koku zariņi, virši un pīlādzi. Centrā var likt amizantu sivēna figūriņu.

Cūciņai svarīga harmonija, tāpēc dāvanu iesaiņojums, eglītes, interjera un galda  rotājumiem jābūt ieturētiem vienā stilā.

Svētku noskaņas radīšanai laikus jāparūpējas par dabiskajiem aromatizētājiem. Sagrieziet šķēlītēs apelsīnus un ļaujiet tām apkalst. Izveriet cauri lentīti un variet to pakārt ne tikai eglītē, bet izvietot jebkurā vietā dzīvoklī. Savienojumā ar kanēļa standziņām šāds dekors priecē ne tikai acis, bet arī rada burvīgu svētku smaržu. Ja kanēļa standziņu nav, tad var vienkārši apkaisīt apelsīnu šķēlītes ar malto kanēli.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru