Kā pareizi strādāt pie klēpjdatora, lai nekaitētu ne mugurai, ne acīm

Mūsdienu dzīvesveids piespiež mūs daudz laika pavadīt pie datoru ekrāniem un klēpjdatoriem. Un nevienam nav noslēpums, ka sakumpušais sēdus stāvoklis un bezgalīga urbšanās ar skatienu monitorā neuzlabo veselību. Stāstām pamatnoteikumus kā palīdzēt savai veselībai, ilgstoši strādājot pie datora.

Kā palīdzēt acīm?

Ja tās cieš no sausuma, tad pakonsultējaties ar speciālistu par mitrinošiem pilieniem. Ja viņš atbalstīs šo ideju, tad ir vērts ieklausīties.

Izdariet īsus pārtraukumus darba laikā ik pēc 30 minūtēm. Paturiet acis aizvērtas vai arī nofokusējiet uz attālinātu priekšmetu.

Tīriet monitoru ar speciālām salvetēm.

Iegādājaties speciālas brilles ar aizsargpārklājumu. Tās palīdzēs izvairīties no zilivioletā spektra kaitīgās iedarbības.

Kā pareizi sēdēt uz krēsla?

Mugura

Jums palīdzēs kvalitatīvs krēsls , ja tāda nav, tad ar spilvenu palīdzību noregulējiet savu vietu tā, lai kakls un mugura būtu savā dabīgajā stāvoklī, tā kā attēlā. Un tad jūs nekad neidzirdēsiet tādus briesmīgus vārdus kā skolioze vai lordoze no ārsta-ortopēda.

Ja nevarat sevi pieradināt pareizai sēdēšanas pozai pie portatīvā datora, tad pamēģiniet strādāt stāvus! Ir speciāli galdi un paliktņi, kuri saglabā pareizu muguras, kakla un roku stāvokli un dod iespēju strādāt stāvot, kas savukārt nostiprina jūsu veselību.

Roku locītavas

Elkoņiem jāguļ uz galda, nevis jānotur pašam, tāpēc parūpējaties par to, lai galds būtu atbilstošā augstumā, monitoram jābūt acu augstumā, ja augstums nav pietiekams, pafantazējiet ar paliktņiem, lai noregulētu monitoru vajadzīgajā stāvoklī. Zem galda jābūt pietiekami daudz vietas, lai varētu izstiept kājas atslābinātā pozā.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru