Kāds vācietis nopelnīja 9000 eiro 3 dienās vācot pudeles. Neslikts bizness

38 gadus vecais Duisburgas iedzīvotājs Čems Jilmazs vienmēr ar nepacietību gaida vienu no lielākajiem roka festivāliem Vācijā – Rock am Ring.

Tikai pretēji 86 tūkstošiem festivāla apmeklētāju, viņu nebūt neinteresē mūzika. Pēc trīs dienu svētkiem Jilmazs kopā ar savu māti savāca tukšās pudeles, kuras bija atstājuši roka mūzikas fani.

Viņš saņem 8 centus par stikla pudeli, bet par plastmasas – 25 centus. Pa dažādiem festivāliem viņš nopelna līdz 23 tūkstošiem eiro gadā!

LASI VĒL: 

Lūk, kā dzīvo pilsētā, kurā nav neviena bezpajumtnieka. Uzminiet, kurā valstī tas ir?

Pēc Jilmaza aprēķiniem, Roc kam Ring viņam šogad atnesa aptuveni 9000 eiro lielu peļņu. Lai atbrīvotos no tik milzīga taras apjoma, Duisburgas iedzīvotājam pat nācies vienoties ar tuvējo lielveikalu par pieņemšanas laiku, kad tara tiks pieņemta. Tā kā summa, kuru viņš nopelna, pārsniedz pamata neapliekamo minimumu 9,2 tūkstošus eiro, viņam regulāri jāmaksā nodokļi par nodotajām pudelēm.

Savlaicīgi nodot tukšās alus pudeles ir ļoti svarīgi, uzskata vācu alus darītāji. Īpaši svarīgi tas ir karstajā laikā, kad Vācijas iedzīvotāji dzer daudz alu un kavējas to nodot lielveikalos. Pagājušajā vasarā šī iemesla dēļ nozarē bija vesela krīze.

Iedomājies, cik daudz pudeļu jāsavāc, lai iegūtu šādu summu!

avots: dw.com

Pievienot komentāru