Kāpēc nedrīkst vadīt automašīnu ar gandrīz tukšu degvielas tvertni. Tas ir svarīgi!

Jā, visi autovadītāji nav bez grēka – pagaidi līdz pēdējai minūtei, lai uzpildītu degvielas tvertni, un tad satraukumā aiztur elpu, uzmanīgi skatoties degvielas daudzuma rādītāju, cerot nokļūt līdz nākamajai degvielas uzpildes stacijai.

Bet degvielas izsīkšana tavā automašīnā var novest pie kritiskā līmeņa, kas galu galā radīs paaugstinātas remonta izmaksas.

Saskaņā ar RACQ tehniskās politikas un drošības vadītāja Stīva Spoldinga viedokli, tu vari ietaupīt simtiem dolāru, regulāri uzpildot degvielas tvertni.

„Pastāv divas briesmas: pirmkārt, degvielas tvertnē esošās nogulsnes var nokļūt degvielas filtrā, kas pats par sevi prasa zināmu tehnisku uzturēšanu.

Bet vēl lielāks risks ir degvielas sūkņa bojājums, kas var tev izmaksāt diezgan dārgi. Tas var izmaksāt no 500 līdz 1000 ASV dolāru, un, ja tu izmanto degvielas sūkni bez gana liela degvielas daudzuma, pastāv liela varbūtība, ka tā vairs netiks salabots.”

Tātad, kad tev vajadzētu uzpildīt degvielu? Kad degvielas rādītājs tavā automašīnā nokrīt līdz ceturksnim, iesaka Stīvs Spoldings.

Lai taupītu degvielu un tikai nedaudz palielinātu nobraukumu, pārliecinies, ka tu regulāri veic automašīnas apkopi, pareizi uzpumpē riepas, nepārslogo mašīnu un pārbaudi riteņu stāvokli.

Vai tu seko šīm rekomendācijām?

avots: au.news.yahoo.com

COMMENTS

Pievienot komentāru