Kāpēc pirms gulēt iešanas tualetes podā iemest ķiploka daiviņu. Satriecoši efektīvs sadzīves knifiņš

Vīramāte pirms gulēt iešanas vienmēr iemet ķiploku daiviņu tualetes podā. Redzot rezultātu, nolēmu, ka arī tā darīšu.

Es vēlos dalīties ar jums neparastā risinājumā, kas dezinficē vannas istabu un tualeti.  Jau sen ir zināms, ka lielākā baktēriju koncentrācija mūsu mājās ir tieši vannas istabās. Ja mēs tas rūpīgi neiztīrīsim, tur attīstīsies daudzas baktērijas un sēnītes.

LASI VĒL: Brīnumainas iedarbības salikums no joda un ķiplokiem

Problēma ir tāda, ka vannas stabas tīrīšana var aizņemt daudz laika. Daudzos mājokļos šim nolūkam tiek izmantoti iedarbīgi tīrīšanas līdzekļi. Protams, tie ir efektīvi, taču var arī kaitēt mūsu veselībai un būt bīstami videi, it īpaši, ja miteklī ir mazi bērni. Tāpēc vislabāk ir izmēģināt efektīvus un ekoloģiskus vannas istabas tīrīšanas veidus. Es jums pastāstīšu par metodi, kuru noskatījos no savas vīramātes. Šajā gadījumā nav vajadzīgs nekas vairāk kā parasts ķiploks.

Kā zināms, ķiplokam ir spēcīga ietekme uz baktērijām – tas ir ir dabisks antibiotiķis un pretiekaisuma līdzeklis, kā satur vielu, ko sauc par alicīnu. Alicīns aizsargā pret parazītiem un baktērijām, kā arī cīnās pret sēnītēm, padarot vidi nepiemērotu to eksistencei un attīstībai. Tāpēc ķiploki var viegli likvidēt baktērijas, kuras sastopamas tualetē.

Kā tev jārīkojas?

1.Notīrām ķiploka daiviņu un iemetam to tualetes podā. Vislabāk to atstāt uz nakti, kad tualete tiek izmantota mazāk.

2. Pamostoties nākamajā rītā, nolaižam podā ūdeni.

3. Atkārtojam šo darbību vismaz divas reizes nedēļā.

4. Ķiploki palīdzēs saglabāt tualeti svaigu, pateicoties pretmikrobu un pretsēnīšu īpašībām.

Ķiploku tēja

Vēl viens risinājums, kas labi noņem rūsas traipus tualetē un likvidē baktērijas, ir tēja, kurai pievienoti ķiploki. To ielej tieši tualetes podā. Vienkārši pagatavojam tēju ar trim ķiploka daiviņām un pēc atdzesēšanas ielejam to tualetē.

LASI VĒL: Ķiploki kļūs par glābiņu jūsu orhidejām! Pēc mēneša manas orhidejas jau skaisti ziedēja

Esmu dzirdējusi daudz laba par ķiploku īpašībām, taču nekad nebiju domājusi, ka tas varētu noderēt vannas istabas un  tualetes tīrīšanai.

Ir vērts izmēģināt visas tīrīšanas metodes, kas nesatur spēcīgas ķīmiskas vielas un tiek uzskatītas par draudzīgu alternatīvu kaitīgām ķimikālijām.

Jāmin, ka šādi ķiploku līdzekļi ir ļoti piemēroti alerģijas slimniekiem. Cilvēki, kuriem ir alerģija pret hloramīnu un citām spēcīgām ķimikālijām, var izmantot ķiplokus kā  lielisku alternatīvu tīrīšanas līdzekli jebkurai mājokļa telpai.

Pievienot komentāru