Kariņš dod iespēju Pavļutam turpināt darbu veselības ministra amatā

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) ir apliecinājis spēju sadarboties ar savas nozares pārstāvjiem un apņēmies risināt ar viņiem kopā kritiski svarīgos nozares jautājumus, un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ir pieņēmis lēmumu ļaut ministram turpināt strādāt.

Preses konferencē Kariņš norādīja, ka šonedēļ no vairākām mediķu organizācijām un asociācijām izskanēja publisks veselības ministra demisijas pieprasījums.

Diskusija par šo jautājumu premjeram ar nozari bija aizvakar, un kopš tā laika viņš ir ticies ar Pavļutu, koalīcijas pārstāvjiem. Šodien notika sanāksme starp deviņām mediķu organizācijām, veselības ministru un valdību veidojošo partiju pārstāvjiem.

No Kariņa teiktā izriet, ka šodien bijusi ļoti plaša un gara diskusija par visām nozarei sasāpējušām tēmām. Ministrs tikšanās laikā apliecinājis, ka spēs sadarboties ar savas nozares pārstāvjiem, kā arī spēs risināt kopā kritiski svarīgos jautājumus.

Pavļutam esot trīs pamatvirzieni, kuros aizvien jāstrādā. Pirmais no tiem ir vakcinācijas aptveres palielināšana. Kariņš atzīmēja, ka šobrīd tendences esot labas, un šis darbs jāuztur, vienlaikus piebilstot, ka vēl jāpiestrādā, lai vakcīnas būtu savlaicīgi pieejamas. Viņš minēja, ka vietām cilvēkiem jāgaida līdz pat divām nedēļām, lai varētu vakcinēties.

Visu rakstu Tu vari izlasīt ŠEIT

Pievienot komentāru