Ķīna pirmo reizi izmantoja smadzeņu implantus, lai izārstētu narkotiku atkarību. Tas ir īsts izrāviens!

Šanhajas Žujciņ slimnīcā vīrietim implantēja elektrodus smadzenēs. Vairāk nekā sešus mēnešus pēc operācijas viņš nelieto narkotikas.

“Šī lieta ir patiešām maģiska. Viņa noskaņos smadzenes, lai tu būtu laimīgas, un tu esi laimīgs. Viņa noskaņo, lai tu nenervozētu, un tu nenervozē.  Viņa kontrolē tavu laimi, dusmas, skumjas un prieku,” – norādīja pacients.

LASI VĒL: 

Volvo Cars un Varjo prezentē pasaulē pirmo jauktās realitātes sistēmu automobiļu izstrādei

Dziļā smadzeņu stimulācija (Deep Brain Stimulation -DBS) ir eksperimentāla tehnoloģija, kas ietver ierīces, piemēram, elektrokardiostimulatora, implantēšanu pacienta smadzenēs, lai pārraidītu elektriskos impulsus.

Tā, protams, ir riskanta procedūra, un precīzas sekas cilvēka smadzenēm vēl nav pilnībā saprastas.

Teorētiski pacientiem ar narkomānijas atkarību strāva ir vērsta uz smadzeņu zonu, kas kontrolē vēlmi, tādējādi samazinot nepieciešamību pēc narkotikām. Šo smadzeņu zonu sauc par kodolu.

Lai gan DBS bija apstiprināta metode neiroloģisku traucējumu, piemēram, epilepsijas un Parkinsona slimības ārstēšanai, …

… šīs metodes izmantošana narkomānu ārstēšanai izraisīja strīdus.

Pētījumi ar dzīvniekiem liecina par daudzsološiem rezultātiem, bet DBS ārstēšanas kritiķi apgalvo, ka tajā nav ņemta vērā bioloģisko, sociālo un psiholoģisko faktoru mijiedarbība, kas izraisa narkomāniju.

“Būtu lieliski, ja būtu kaut kas, kur mēs varētu noklikšķināt uz slēdža un apstāties, bet tas, visticamāk, nav iespējams šajā posmā, ”sacīja Melburnas Monašas universitātes direktors Adrians Kārters.

avots: allthatsinteresting.com

Pievienot komentāru