Konkursā – “Gada jaunais autovadītājs” aktīvākie dalībnieki no Vidzemes un Kurzemes novadiem

Konkursa pirmajā kārtā pieteikuši savu dalību un visaktīvāk uz konkursa jautājumiem atbildējuši dalībnieki no Vidzemes un Kurzemes novadiem.

Vidzemē visvairāk tiek pārstāvētas Valmieras un Aizkraukles mācību iestādes, bet Kurzemē – Liepājas un Kuldīgas. Lielākais dalībnieku skaits šobrīd ir no Aizkraukles novada ģimnāzijas.

“Bieži redzam, ka jaunieši izturas vieglprātīgi svarīgās dzīves situācijās, pat tādās, kas saistītas ar viņu un līdzcilvēku veselību un dzīvību. Daudzus jauniešus nevis nezināšana noved pie pārkāpumiem, bet negribēšana ievērot eksistējošās likuma prasības un “riska cenas” seku neapzināšanās. Jauniešu stereotipiskā domāšana un „pūļa sindroms” noved pie bīstamām situācijām. Kā to mainīt? Tādēļ CSDD piedāvā pašizglītības formas – konkurss jauniešiem, kas gan sniedz ceļu satiksmes noteikumu zināšanas, gan veido viņos pareizu attieksmi pret procesiem uz ceļa,” atklāj organizatoru pārstāve, CSDD sabiedrisko attiecību speciāliste, Valda Kjaspere.

Ģirts Timrots, konkursa “Gada jaunais autovadītājs” realizētājs: “Savu dalību pieteikuši jau vairāk nekā 300 dalībnieki – tas nozīmē, ka jauniešiem vecumā no 16 – 18 gadiem ir interese un vēlme iegūt papildus zināšanas par drošību satiksmē un uzlabot savu uzvedības kultūru uz ceļiem! Teorētiskajā kārtā labākie rezultāti šobrīd Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas 12.d klasei, Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolas 12. klasei un Jēkabpils Valsts ģimnāzijas 11.a klasei. Konkurss joprojām ir aktīvs un citiem ir iespējas šos rezultātus pārspēt.”

Konkursa pirmā kārta turpināsies līdz marta beigām, ikviena klase Latvijā var reģistrēties konkursam interneta vietnē www.gadaautovaditajs.lv. Otrajā kārtā – no 1.aprīļa līdz pat mācību gada noslēgumam – norisināsies bezmaksas satiksmes drošības apmācības skolās – 30 klasēm visā Latvijā. Auto apgāšanās stends – avārijas imitācija, kad esi ar kājām gaisā. Kā arī alkohola reibumu imitējošas brilles, ko uzliekot jāveic daži vienkārši uzdevumi, bet “esot reibumā” tie kļūst sarežģīti izpildāmi.

Konkursu rīko Ceļu satiksmes drošības direkcija kopā ar aģentūru Zebra. Tas tiek finansēts no sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas prēmijām, ko apdrošināšanas sabiedrības katru ceturksni ieskaita biedrības „Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs” kontā.

Pievienot komentāru