Kredītu apvienošana: atvieglo aizdevumu apmaksu arī Tu!

credlyMainoties finansiālajai situācijai, nereti rodas problēmas samaksāt visus rēķinus. Īpaši sarežģīti tas var būt situācijās, kad jāveic ikmēneša kredītmaksājumi. Reizēm var palīdzēt apkārtējo cilvēku finanses, kad tuvākie cilvēki var aizdot naudu, ar kuru apmaksāt izdevumus. Taču ko darīt, ja tādu cilvēku nav un pašam ar saviem iekrājumiem nepietiek? Viena no iespējām, kas var līdzēt – kredītu apvienošana. Kas ir šī procedūra un kāpēc tā ir noderīga? Lasi rakstu un noskaidro tā turpinājumā!

Izmanto iespēju – esi gudrs!

Vairāku aizdevumu apmaksa var būt apgrūtinoša ne tikai finansiālu problēmu gadījumā, bet arī parastā ikdienā – nepieciešams atcerēties, līdz kuram datumam jāveic apmaksa, lai netiktu piemēroti soda procenti un nenonāktu tā sauktajā melnajā sarakstā. Kā to var atrisināt kredītu pārkreditācija?

Kredītu apvienošana – salīdzinoši jauns piedāvājums aizdevēju vidū!

Kredītu refinansēšana kredītdevēju piedāvājumos parādījusies salīdzinoši nesen, ja ņemam vērā pierastos pakalpojumus – kredītu izsniegšanu. Šāds piedāvājums tiek sniegts, lai atvieglotu kredītu maksātāju ikdienu, ļaujot apvienot vienā kredītmaksājumā visus aizdevumus vienkopus. Dodot priekšroku šāda veida procedūrai, vari iegūt vairākos veidos, piemēram:

  1. ietaupīt laiku. Nav nepieciešams vairs lauzīt galvu, kad veicama katra aizdevuma ikmēneša apmaksa, ko noteikuši dažādi aizdevēji – apvienojot kredītus, visi aizņēmumi apvienojas vienā, kā rezultātā nāks veikt tikai vienu maksājumu kalendārajā mēnesī;
  2. ietaupīt naudas līdzekļus. Daudz svarīgāks punkts daudziem varētu būt tieši naudas ietaupījums, kas iespējams kredītu apvienošanas rezultātā. Tā kā sākotnēji katram aizdevumam ir kredītdevējs noteicis savu procentu likmi, tās var krasi atšķirties. Apvienojot kredītus, visam aizdevumam tiek piemērota tikai viena kopīga procentu likme, un var gadīties, ka tā būs izdevīga par iepriekšējām, kā rezultātā varēsi ietaupīt;
  3. ieviest skaidrību. Tā kā maksāt nepieciešams tika ikvienu maksājumu – vari to ieplānot, bankā iestatot e-rēķinu automātisko apmaksu;
  4. saņemt vienkāršus, saprotamus atmaksas noteikumus. Gadījumā, ja izvēlies pārkreditēt aizdevumu, Tu slēgsi jaunu līgumu ar aizdevēju, kurā būs skaidri atrunāti visi atmaksas nosacījumi bez slēptiem zemūdens akmeņiem.

Taču jāatceras, ka arī šāda pakalpojuma gadījumā, tāpat kā ikviena cita kredīta izsniegšanas situācijā, aizdevējs izvērtēs iespēju kredītus apvienot, ņemot vērā dažādus noteikumus. Kādi tie ir? Lasi turpinājumā!

Ko aizdevējs ņem vērā?

Kredītu apvienošanu aizdevējs neveiks tāpat vien jebkuram, kurš to vēlēsies. Tāpat kā citu kredītu gadījumā, tiks ņemts vērā:

  • ienākumu apmērs. Ikmēneša ienākumiem jābūt stabiliem vai pierādāmiem, lai radītu uzticību kredīta izsniedzēja acīs. Aizdevējs grib būt drošs, ka Tu spēsi aizdot arī apvienotos kredītus, tāpēc, iespējams, pieprasīs datus, kas apliecinātu kredītspēju;
  • kredītvēsture. Sabojātas kredītvēstures gadījumā, protams, var rasties situācija, ka aizdevējs nevēlas piedāvāt kredītu apvienošanu. Sabojāta kredītvēsture liecina par to, ka kredītņēmējs nav veicis savlaicīgi aizdevumu atmaksu, taču ir aizdevēji, kur i pat sliktas kredītvēstures gadījumā apvienos aizdevumus, ja, piemēram, varēsi apliecināt, ka šobrīd Tev ir stabili ikmēneša ienākumi;
  • ķīlas vai galvotāja nepieciešamība. Ne vienmēr, apvienojot aizdevumus, būs nepieciešams piemērot ķīlu vai galvotāju, taču lielāka apjoma kredītu apvienošanas gadījumā tā noteikti var būt.

Salīdzini iespējas!

Lai izvēlētos ātri un gudri – salīdzini aizdevējus, kuri piedāvā kredītu apvienošanas iespējas. To vari izdarīt Credly mājaslapā – tas ir aizdevēju salīdzināšanas portāls, kurā vien dažu soļu laikā varēsi noskaidrot – kurš aizdevējs Tev “būs pa ceļam” jeb būs izdevīgākais no visiem citiem. Un, kas ir svarīgi – šis portāls ir bez maksas! Tas nozīmē, ka salīdzināt aizdevējus var ikviens – arī Tu!

Ienāc Credly.lv, uzzini plašāk par to, kas ir kredītu apvienošana, un uzreiz vien minūtes laikā salīdzini piedāvājumus! Tas ir tieši tik vienkārši, cik izklausās!

Pievienot komentāru