Latgales apakškomisija izbraukuma sēdē apmeklē Aglonu un Rēzekni

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijas deputāti piektdien, 24.maijā, izbraukuma sēdē apmeklēja Aglonas novadu un Rēzekni.

Viesojoties Aglonā, deputāti apmeklēja Aglonas baziliku, kā arī tikās ar Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskapu Jāni Buli un novada domes pārstāvjiem. Tikšanās laikā pārrunāta Aglonas bazilikas renovējamo ēku atjaunošanas gaita, tostarp no Eiropas Savienības fondiem piešķirtā finansējuma izlietojums.

Vizītes laikā Rēzeknē apakškomisijas deputāti viesojās Rēzeknes Katoļu vidusskolā un Vissvētākās Jēzus Sirds Romas katoļu katedrālē.

Pēcpusdienā deputāti tikās ar Latgales plānošanas reģiona administrācijas un Attīstības padomes vadību un Rēzeknes pilsētas domes pārstāvjiem, lai pārrunātu Rēzeknes Olimpiskā centra turpmāko attīstību un iepazītos ar daudzfunkcionālās arēnas būvniecības gaitu.

“Līdz ar jaunās arēnas būvniecības uzsākšanu nevienlīdzīgā sporta būvju pieejamība reģionos uzlabojas. Latgales reģionam arī turpmāk tiks pievērsta īpaša uzmanība, un tas ir cieši saistīts ar jauniešu vēlmi palikt reģionos, kā arī papildu jaunu darba vietu rašanos,” pēc izbraukuma sēdes pauž apakškomisijas priekšsēdētājs Edmunds Teirumnieks.

Izbraukuma sēdē Latgales novadā piedalījās arī apakškomisijas sekretāre Janīna Kursīte, deputāti Aldis Adamovičs, Mārtiņš Bondars, Jānis Dūklavs, Inga Goldberga, Janīna Jalinska, Andris Kazinovskis, Juris Rancāns un Jānis Tutins, kā arī pārstāvji no Kultūras ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas.

Pievienot komentāru