Latvijas māksla izpelnās starptautisku ievērību tehnoloģiju izstādē

Latvijas mākslinieku – Katrīnas Neiburgas un Andra Eglīša – veidotā garāžas instalācija izpelnījusies starptautisku ievērību vadošajā mobilo tehnoloģiju izstādē Mobile World Congress, kur Latvijas Mobilais Telefons devies parādīt Latvijā tapušas inovācijas.

Garāžas ir kā simbols brīvai telpai idejām un jaunradei. Blakus mirdzošiem ekrāniem un krāsainām plastmasas instalācijām, no kā lielākoties veidoti stendi teju visiem citiem izstādes dalībniekiem, inovāciju garāža, kas tapusi no koka, ar rotējošu galvu piesaista lielu apmeklētāju un arī starptautisko mediju interesi.

“Redzot, cik daudz cilvēku pamana mūsu stendu un izrāda par to interesi izstādē, ir skaidrs, ka izdarīts drosmīgs un pareizs lēmums par Latvijas tehnoloģiju inovācijām runāt caur mākslu,” norāda LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis. “Pēdējā gada laikā esam daudz tikušies ar jaunuzņēmumiem, zinātniekiem un lielajiem starptautiskajiem uzņēmumiem. Esam izstrādājuši jaunus produktus un attīstības projektus kā 5G bezpilota auto testa trase, viedtelevīzija un internets droniem, ko eksportēt.”

“Pēc mūsu domām, pat niecīgākais izgudrojums sākas ar garāžu. Tā ir pasaule, kur paslēpties no ikdienas raizēm, ļauties domu lidojumam un radīt kaut ko neierastu, ko vēlāk citi dēvēs par inovāciju,” stāsta K.Neiburga.

K.Neiburgas un A.Eglīša veidotā garāža pirms mobilo tehnoloģiju izstādes Barselonā jau pabijusi Venēcijas biennale, bet pēc tam šo ideju mākslinieki realizējuši arī leģendārajā mūzikas un mākslas festivālā “Coachella Valley Music and Arts Festival” Amerikas Savienotajās Valstīs, Kalifornijā.

LMT inovāciju garāžas stendā iepazīstina ar jaunākajiem risinājumiem 5G tīkla attīstībā, kā arī gudro pilsētu, bezpilota auto, civilās aizsardzības un citu tehnoloģiju jomā, kas top Latvijā. Izstādes apmeklētāji klātienē var arī tuvāk uzzināt par kiberpoligonu, kas ir unikāls risinājums mobilās drošības jomā un ar kura palīdzību tiks stiprināta mūsdienu kibertelpas drošība kā valstu, tā uzņēmumu līmenī. LMT izstrādātais risinājums jau izmantots un atzinīgi novērtēts NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Exellence Cross Swords 2018 apmācībās.

LMT stends Mobile World Congress atradīsies no līdz 1. martam, 8. zālē.

Par kongesu:

Mobile World Congress (MWC) ir viens no pasaules vērienīgākajiem notikumiem mobilo tehnoloģiju jomā, kas šogad norisinās jau 31. reizi un ik gadu pulcē vairāk nekā 110’000 apmeklētāju, dalībnieku un lektoru. Izstādē ierīču ražotāji, pakalpojumu sniedzēji un izstrādātāji prezentē savus jaunākos sasniegumus medijiem, potenciālajiem sadarbības partneriem un citiem interesentiem. MWC prezentētās tehnoloģijas un produkti nosaka gada aktuālās tendences, un tāpēc ražotājiem šis ir ļoti nozīmīgs pasākums, kurā piedalās ietekmīgākie mobilo tehnoloģiju uzņēmumi.

Pievienot komentāru