Latvijas Pasts organizē pastkaršu sūtītāju tikšanos – būs īpaša pastkarte un zīmogs

Latvijas Pasts organizē Latvijas pastkaršu sūtītāju un starptautiskās Postcrossing kustības dalībnieku tradicionālo tikšanos, kurā plānots iepazīt Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja vēsturisko pastkaršu kolekciju un, kā parasti, dalīties savā pastkaršu sūtīšanas pieredzē. No Latvijas Pasta puses tikšanās laikā tiks prezentēta speciāli šim pasākumam veidotā pastkarte un zīmogs. Pasākums risināsies 2018.gada 31.maijā plkst.16 NicePlace Telpa K.Barona ielā 21a (iekšpagalmā), Rīgā.

Lai popularizētu pastkaršu sūtīšanu un tās mūsdienu tendences, izzinātu pastkaršu sūtīšanas vēsturi un iepazīstinātu ar aktualitātēm Latvijas Pasta darbībā, jau kopš 2011.gada vairākas reizes gadā kopā tiek pulcēti pastkaršu sūtīšanas entuziasti un globālās Postcrossing kustības dalībnieki. Šī tikšanās reize būs īpaša ar speciāli radīto pastkarti, ko ikviens tikšanās dalībnieks varēs nosūtīt bez maksas kādam vēstuļu draugam visā pasaulē. Pastkartes būs iespējams zīmogot ar īpaši šim pasākumam veidotu zīmogu. Kā parasti, tikšanās notiks radošā gaisotnē, aicinot piedalīties ikvienu, kam patīk sūtīt un saņemt pastkartes no visas pasaules.

Pasākuma dalībnieki varēs iepazīties ar Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja vēsturnieces Ritas Pētersones stāstījumu par muzeja pastkaršu kolekciju, kas veidojusies 20.gadsimtā un patlaban ietver vairāk nekā 17 000 priekšmetu. Krājumā ir pastkartes ar Rīgas pilsētas skatu un notikumu attēliem, apsveikuma kartes, pastkartes ar kultūras darbinieku attēliem utt. Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs ir vecākais Baltijā, un tajā glabājas apmēram 500 000 daudz dažādu lietu.

Latvijas Pasts jau kopš 2011.gada pulcē interesentus, kam patīk pastkaršu sūtīšanas tradīcija, īpaši piesaistot jauniešu un kolekcionāru uzmanību un veicinot pastkaršu sūtīšanas izplatību, kā arī sīkāk iepazīstinot ar Latvijas Pasta darbību.

Postcrossing ir interesants modernā un tradicionālā apvienojums, jo, izmantojot internetu, ikviens projekta dalībnieks var saņemt un nosūtīt taustāmas pastkartes no un uz dažādām pasaules vietām, tādējādi veidojot unikālu pastkaršu kolekciju. Reģistrējoties interneta vietnē www.postcrossing.com un saņemot pasta adresi, jaunais lietotājs nosūta pirmo pastkarti. To nosūtot, sūtītājs var būt pārliecināts, ka arī pretī saņems vismaz vienu pastkarti no postkrosera, kurš, iespējams, dzīvo pavisam citā pasaules malā. Pēc pastkartes saņemšanas tā jāreģistrē mājas lapā www.postcrossing.com un jālūkojas pēc nākamā pastkaršu drauga.

Arī Latvijas Pasts kopš 2010.gada ir Postcrossing kustības dalībnieks. Latvijas Pasta interesantākās saņemtās pastkartes iespējams aplūkot šeit.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā ap 4000 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām Kantar TNS, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju Kantar TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.

Pievienot komentāru