Latvijas prezidentūra BJVP atzīmē nozīmīgas gadadienas

2018. gada 6. decembrī Ārlietu ministrijā notika svinīgs pasākums par godu Latvijas prezidentūrai Baltijas jūras valstu padomē (BJVP), atzīmējot BJVP ekspertu grupas sadarbībai riska grupas bērnu jautājumos darbības divdesmitgadi un BJVP sekretariāta dibināšanas 20. gadadienu.

Tajā pulcējās BJVP dalībvalstu un novērotājvalstu Latvijā akreditētie vēstnieki, BJVP Vecāko amatpersonu komitejas un sekretariāta pārstāvji, nozaru ministriju darbinieki, kuru darbs saistīts ar Latvijas prezidentūras BJVP pasākumu īstenošanu, partnerorganizāciju dalībnieki.

Pasākumu atklāja BJVP Vecāko amatpersonu komitejas priekšsēdētājs vēstnieks Juris Bone. Ar uzrunām uzstājās Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietniece Eiropas lietās Solveiga Silkalna un BJVP sekretariāta ģenerāldirektore Maira Mora.

S. Silkalna uzrunā atzīmēja, ka prezidentūra BJVP Latvijai dod lielisku iespēju vadīt starpvaldību sadarbības koordināciju Baltijas jūras reģionā, noteikt reģiona valstu praktiskās sadarbības virzienus, kā arī sekmēt kopēju interešu un mērķu īstenošanu. Viņa izteica pateicību nozaru ministriju, partnerorganizāciju un BJVP sekretariāta pārstāvjiem par ciešo un konstruktīvo sadarbību Latvijas prezidentūras BJVP dienaskārtības veiksmīgā īstenošanā.

Savukārt M. Mora vērsa uzmanību uz BJVP ekspertu grupas sadarbībai riska grupas bērnu jautājumos ilggadīgo pieredzi bērnu ekspluatācijas un tirdzniecības novēršanas pasākumu īstenošanā. Darba grupa, kas pirms 20 gadiem tika dibināta Rīgā, ieguvusi reģionālu un globālu atpazīstamību, sniedzot nozīmīgu ieguldījumu bērnu tiesību aizsardzības sfērā.

Informācijai

No 2018. gada 1. jūlija līdz 2019. gada 30. jūnijam Latvija veic BJVP prezidējošās valsts pienākumus. BJVP ir starpvaldību sadarbības formāts dalībvalstu politiskā dialoga un praktiskās sadarbības veicināšanai, stiprinot reģiona ilgtspēju, drošību un identitāti. BJVP dalībvalstis īsteno kopīgus projektus reģiona attīstībai svarīgos virzienos: pārrobežu noziedzības apkarošana un civilā drošība, cīņa pret cilvēku tirdzniecību un organizēto noziedzību, klimata pārmaiņu ierobežošana un ilgtspējīgas attīstības mērķu īstenošana, jauniešu sadarbības stiprināšana.

Pievienot komentāru