Levits: Mājsēdi ir jāatceļ, bet ar četriem noteikumiem

Valsts prezidents Egils Levits mikroblogošanas vietnē “Twitter” uzsver, ka no 15. novembra stingrā mājsēde ir jāatceļ, vienlaikus piebilstot, ka tas ir jādara, ievērojot četrus noteikumus.

Valsts prezidents Tviterī pauž, ka no 15. novembra “lokdaunu” jāatceļ, bet ar vairākiem noteikumiem – “stingri ierobežojumi nevakcinētajiem, jāturpina strauja vakcinācija, jāsaglabā pulcēšanās ierobežojumi pilsētās, novados ar augstu saslimstību.”

Visbeidzot, kā ceturtais Valsts prezidenta paustais noteikums – “jānosaka kritēriji ierobežojumu pastiprināšanai, ja saslimstība pieaug.”

Šodien jau ziņots, ka ņemot vērā to, ka Latvijā Covid-19 pandēmija vissmagāk ir skārusi Latgali, kur cilvēki vismazāk vakcinējas, visai pārējai valstij būtu jāiesaistās, lai palīdzētu šim reģionam pārvarēt krīzi, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta panorāma” sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Viņš uzskata, ka valdībai jāpilda savs solījums un no 15.novembra stingrā mājsēde jāpārtrauc, pret Covid-19 vakcinētajiem ļaujot saņemt pakalpojumus “zaļajā režīmā”, bet nevakcinētajiem saglabājot stingrus ierobežojumus. Taču vienlaikus, prezidenta skatījumā, būtu jāizvērtē iespēja noteikt atsevišķus ierobežojumus tām administratīvajām teritorijām, kurās saslimstība ar Covid-19 ir visaugstākā.

Visu rakstu Tu vari izlasīt ŠEIT

Pievienot komentāru