LMT Mājas viedtelevīzijā februārī – jauns seriāls, dokumentālās drāmas, un politisks komēdijšovs

Satīriski politisks komēdijšovs, dokumentālās filmas par aktuāliem notikumiem, kā arī jauni seriāli – LMT Mājas viedtelevīzija februārī piedāvās jaunāko no pasaules izklaides satura milža HBO.

LMT satura eksperte Anna Rozenvalde: “LMT Mājas viedtelevīzija piedāvā saturu, ko augsti novērtējuši televīzijas skatītāji visā pasaulē. HBO nodrošina izklaidi ikvienam skatītājam – vai tas būtu viegls un izklaidējošs seriāls, vai komēdijšovs par aktuālām politiskām norisēm pasaulē, vai dokumentālās filmas, kas ļauj ielūkoties sabiedrību satricinājušos notikumos. Februārī mēs papildinām LMT Mājas viedtelevīzijas piedāvājumu ar saturu, kas apmierinās pašu prasīgāko izklaides gardēdi, kas turklāt iekļauts tehnoloģiski modernākajā televīzijā – ne velti LMT Mājas viedtelevīzija nominēta starptautiskajai telekomunikāciju nozares balvai Global Mobile Awards 2019 (GLOMO Awards) kā labākā mobilo tehnoloģiju inovācija un Eiropas 5G celmlauzis līdzās tādiem nozares milžiem kā Deutsche Telecom, Verizon un Ericsson.”

HBO televīzijas šovs Last Week Tonight with John Oliver/ Vakara šovs ar Džonu Oliveru pirmizrādi piedzīvoja 2014.gadā, un kopš tā laika ir saņēmis neskaitāmus apbalvojumus, tostarp vairākus gadus pēc kārtas saņēmis prestižās Emmy balvas par labāko scenāriju, labāko režiju, labāko sarunu šovu un citās kategorijās. Last Week Tonight with John Oliver ir sarunu šovs, kas politiskās aktualitātes pasniedz “melnā” humora mērcē. Lielā mērā spožie panākumi gūti, pateicoties šova ilggadējam un harizmātiskajam vadītājam, britu komiķim un TV personībai Džonam Oliveram, kurš sniedz savu unikālo skatījumu uz dažādiem sociāliem, politiskiem vai eksistenciāliem jautājumiem, ar ko nākas saskarties cilvēkiem visā pasaulē. No 19.februāra LMT Mājas viedtelevīzija piedāvās jau sesto Last Week Tonight with John Oliver sezonu, kas būs saturiska un jēgpilna izklaide ikvienam, kurš interesējas par starptautiskiem procesiem un aktualitātēm.

Noslēpumi, emocijas un noziegums – spāņu romantiskais trilleris The Pier/ Piekraste ir viens no intriģējošākajiem jaunumiem HBO piedāvāto seriālu klāstā. To veidojuši pasaulslavenā spāņu seriāla Money Heist autori. Veiksmīga arhitekte Aleksandra piedzīvo savu ļaunāko murgu, kad saņem zvanu no policijas, kas aicina identificēt krāšņajā Valencijas piekrastē atrasto viņas vīra Oskara ķermeni. Pašnāvība? Kā tas ir iespējams, ja viņi vēl pirms dažām stundām kaluši kopīgus nākotnes plānus? Bet kļūst tikai sliktāk. Oskaram ir bijusi dubultā dzīve ar citu sievieti, Veroniku. Kas ir šī sieviete? Kas bija vīrietis, ko viņa mīlējusi 15 gadu garumā? Un kas noticis tajā liktenīgajā naktī piekrastē? The Pier pirmizrāde LMT Mājas viedtelevīzijā – 28.februārī.

Februārī HBO piedāvās vairākas dokumentālās filmas, kas aplūkos aktuālas sociālpolitiskās tēmas. Dokumentālā filma Song of Parkland/ Pārklendas dziesma vēsta par notikumiem 2018.gada 14. februārī kādā Amerikas skolā, kurā notika apšaude. Marjory Stoneman Douglas High School drāmas pasniedzēja Melodija Hercfelda trauksmes sirēnu izdzirdēja nodarbības vidū, kad notika noklausīšanās ikgadējam skolas mūziklam. Pēc brīža jau tika iedarbināts “sarkanais kods”, un pasniedzēja kopā ar 65 skolēniem paslēpās noliktavā, kamēr šāvējs nogalināja 17 skolotājus un skolēnus. Filma Song of Parkland tika filmēta vien dažus mēnešus pēc traģēdijas, fiksējot, kā skolas personāls un skolēni mēģina tikt galā ar pārdzīvojumiem. Filma dokumentē skolotājas Hercfeldas un viņas teātra grupas skolēnu ikdienu, kad viņi ir atgriezušies skolā un cenšas pabeigt izrādi. Filmas pirmizrāde LMT Mājas viedtelevīzijā – 8. februārī.

Dokumentālā filma United Skates/ Apvienotās Slidas saņēmusi Tribekas filmu festivāla skatītāju balvu kā labākā dokumentālā filma. Tā vēsta par desmitgadēm ilgušu tradīciju Amerikā, skrituļslidošanu, kas pamazām izzūd. Specializētās arēnas tiek slēgtas, un tūkstošiem skrituļslidotāju cenšas saglabāt savu subkultūru, kas pasaulei devusi neskaitāmus mūzikas un dejas talantus. LMT Mājas viedtelevīzijā filma būs skatāma no 19.februāra.

No 24.februāra LMT Mājas viedtelevīzijā būs skatāmas divas filmas, kas tapušas Indiānas Pandletonas labošanas iestādē, maksimālas drošības ieslodzījuma vietā. Mākslas filma O.G. vēsta par kādas ietekmīgas bandas vadoni, kurš gaida sava 24 gadus ilgušā cietumsoda beigas, taču atbrīvošanai šķēršļus rada viņa rūpes par kādu jaunu ieslodzīto. Savukārt dokumentālā drāma It’s A Hard Hard Truth, Ain’t It/ Tā ir skarba, skarba patiesība, ne tā ir tapusi filmas O.G. uzņemšanas laikā, tās galvenie varoņi ir 13 ieslodzītie, kuri piekrituši kļūt par daļu no filmēšanas trupas.

Pievienot komentāru