Lūdzu, pārstāj sevi attaisnot ar vārdiem: “Esmu tāds, kāds esmu”. Tā ir atruna!

Cik bieži tu esi dzirdējis, kad kāds attaisno savu uzvedību ar frāzi “Esmu tāds, kāds esmu”’?

Šī izpausme ir kļuvusi par universālu racionalizāciju jebkurai savtīgai tieksmei un augstprātīgiem darbiem. Sakarā ar modē esošo pašapziņu un pašpaļāvību, daudzi kļūdaini uzskata, ka ir nepieciešams mīlēt un pieņemt visus savus trūkumus. Tomēr ne visi trūkumi ir pelnījuši piedošanu.

Protams, mēs nerunājam par sīkumiem vai lietām, kas jums nav pakļautas, piemēram, nespēja matemātikā. Mēs runājam par cilvēkiem, kuri vienmēr vēlas runāt tikai par sevi un nekad neparādīt cieņu citiem. Par tiem, kas mīl visus savus mīnusus tik ļoti, ka citi sāk ciest no tā.

Un tas ne vienmēr izpaužas galējībās. Šādas narcisma sliktākās izpausmes ir viegli pamanāmas: piemēram, ja cilvēks izvēlas draugus saskaņā ar “noderīgu savienojumu” principu vai pastāvīgi kritizē un pazemo tuviniekus, lai sevi aizstāvētu. Bet ir daudz mazāku darbību, kas norāda uz šādu nekaunīgu attieksmi, kaut arī ne tik pārsteidzoši. Piemēram, ja cilvēks ir rupjš uz personālu, izplata tenkas vai nezina, kā klausīties draugus.

Aiz šādiem sīkumiem bieži slēpjas lieli personīgie trūkumi. Tas var vēstīt par citu neievērošanu un uzpūstu pašapziņu.

LASI VĒL: 

Trīs Zodiaka zīmju pāru kombinācijas, kuras neveidos ilgstošas attiecības. Vari nemaz necerēt!

Jo ilgāk šādas darbības tiek ignorētas, jo bīstamākas tās kļūst. Tāpēc pietiek teikt „es esmu tāds, kāds esmu”, jo tā ir bezjēdzīga frāze.

Galu galā, uzvedību un attieksmi var mainīt. Pietiek ar pirmo soli: saprast, kura daļa sevī ir jāattīsta. Mūsu pienākums ir atpazīt toksiskās īpašības un saprast, ka mēs kaitējam citiem. Vienmēr ir iespējas izaugsmei un kļūt labākiem.

Trūkumi – neatņemama cilvēka dabas sastāvdaļa. Bet viņi dod mums iespēju sevi uzlabot. Neļaujiet jūsu trūkumiem noteikt jūsu personību!

Piekrīti?

avots: wheninmanila.com

Pievienot komentāru