Lūk, kā “strādā” cilvēku nolaupītāji – un kā no viņiem paglābties. Brīdiniet savus bērnus!

Šis starpgadījums notika netālu no Rembranta parka Johannesburgā, Dienvidāfrikā, kad 21 gadus vecais Šermeins Ēriks gāja mājās.

Divi nezināmi vīri mēģināja vilkt studentu automašīnā, bet par laimi šis mēģinājums bija neveiksmīgs.

Bet mēs uzskatām, ka ikvienam ir jāapzinās, kā cilvēku tirgotāji var nolaupīt pat pieaugušo meiteni, un cik ātri tas var notikt.

Videomateriāli no novērošanas kamerām rāda, ka automašīna palēnina gaitu, un divi vīrieši vēršas pie meitenes, ar lūgumu iekāpt automašīnā. Kad viņa atsakās, viens no viņiem izkāpj un seko viņai, bet viņai izdevās aizbēgt no ceļa.

Lai gan svešinieks varēja viņu noķert, viņa cīnījās un nepadevās. Acīmredzot, nolaupītājs bija nobijušies, ka viss pārāk ievilksies un viņu var noķert, tāpēc viņš pārtrauca cīņu un uzreiz ielēca automašīnā.

Meitene, kā izrādījās, bija gandrīz pie savas māja un tāpēc ātri nokļuva pagalmā caur vārtiem!

Tikai paskatieties uz šo!

Meitenes māsa Pamela izstāstīja vietējiem medijiem, kas notika:

“Mēs joprojām esam šokā. Viņai izdevās izvairīties tikai tāpēc, ka viņa kliedza un smagi cīnījās. Kad viņa burtiski ielidoja mājā, viņa raudāja un briesmīgi baidījās. Par laimi, iztika bez ievainojumiem.”

Vietējās policijas pārstāvis pulkvedis Lindelani Ndlovu apstiprināja, ka uzskata šo lietu par mēģinājumu nolaupīt personu un lūdz ikvienu, kam ir informācija, sazināties ar policiju.

Saskaņā ar ChildAbduction.org, katru gadu pat pārtikušajā Apvienotajā Karalistē policija reģistrē vairāk nekā 500 bērnu nolaupīšanas gadījumus. Statistikā ietverti gan izdarītas laupīšanas, gan arī neveiksmīgi mēģinājumi.

Tomēr daudzi citi negadījumi netiek uzskatīti par nolaupīšanu vai vispār par tiem netiek ziņots.

Pēdējos gados nolaupīšanas skaits ir palielinājies par 45%.

Policija arī ziņo, ka bērni tiek nolaupīti daudz biežāk nekā pieaugušie, un viņi lūdz vecākus brīdināt par iespējamām briesmām.

Vai tu kādreiz esi saskāries ar nolaupītājiem?

avots: unilad.co.uk

COMMENTS

Pievienot komentāru