Lūk, kāpēc nekad nedrīkst gulēt ar kontaktlēcām. Acu ārsts padalījās ar šokējošām fotogrāfijām

Amerikāņu oftalmologs ir publicējis šokējošus fotoattēlus, lai brīdinātu par briesmām, kas apdraud tos, kuri naktī nenoņem kontaktlēcas.

Patriks Volmers no Vitas acu klīnikas Šelbijā, Ziemeļkarolīnā, ievietojis Facebook kādas sievietes bildes, kas baktēriju infekcijas dēļ palika bez radzenes, jo viņa bieži gulēja ar lēcām.

Fotogrāfijas aplūkotas jau vairāk nekā 30 miljonu reižu, un tajās redzams, kā sievietes acis ir pārklātas ar plēvi un biezu dzeltenu strutu kārtu.

Pēc Dr. Volmera domām, tas izskatās kā inficēšanās ar kultivētu zilo strūklu baktēriju – un tas ir tiešs rezultāts gulēšanai kontaktlēcās. Viņš raksta:

„Pseudomonas aeruginosa ir izplatīts acu slimību cēlonis, un tā oportūnistiskās īpašības ātri noved pie pastāvīgas akluma. Tas jau ir 4. gadījums Pseudomuskulārai infekcijai, ar kuru es sastopos klīnikā. Šīs baktērijas pāris dienu laikā pārņem pacienta radzeni, atstājot baltu nekrozi (mirušu audu).”

Dr Volmer saka, ka, lai gan paciente saņem antibiotiku pilienus un steroīdus, kas paredzēti, lai novērstu pastāvīgu rētu veidošanos, visticamāk, viņas redzei radīsies neatgriezenisks kaitējums.

„Lai ikviens saprastu: es neiesakām jums gulēt ar jebkurām SOFT kontaktlēcām. Risks jebkādā veidā atsver ērtības.

Lai noņemtu lēcas prasa tikai dažas sekundes, bet, ja jūs tās atstājat, jūs riskējat zaudēt savu redzi uz mūžu.

Ikvienam vajadzētu redzēt šos attēlus, lai atgādinātu sev, saviem draugiem un radiniekiem par briesmām, ko rada nepareiza lēcu valkāšana. ”

Vai tu izņem kontaktlēcas uz nakti?

avots: dailymail.co.uk

COMMENTS

Pievienot komentāru