Lūk, kas notiks ar tavu organismu, ja tu nelietosi uzturā augļus. Aizdomājies!

Tiek rekomendēts ēst augļus pēc iespējas biežāk. Ar tiem var aizvietot pat brokastis, pusdienas vai vakariņas, bet par tiem labāku uzkodu vispār neatradīsi.

Tomēr ir cilvēki, kuri gandrīz vispār neēd augļus. Tomēr viņi ne tikai zaudē aromātisku baudu, bet arī vērtīgas uzturvielas, kas nešaubīgi atsauksies uz veselību.

Lūk, kas notiek, ja neēd augļus:

1. Aizcietējums

Daži augļi satur celulozi, kas palielina fekāliju masu, atvieglo un paātrina izkārnījumus. Āboli, kivi, žāvētas plūmes un citrusa augļi satur šķiedru, kas novērš aizcietējumus, stimulē zarnu darbību un atvieglo atkritumu likvidēšanu. Izslēdzot šos augļus, palielinās aizcietējuma, hemoroīdu un divertikulozes risks.

2. Paaugstinās vēža attīstības risks

Garantēta aizsardzība pret vēzi nepastāv, bet augļi ievērojami samazina vēža risku. Augļi satur daudz antioksidantu (E un C vitamīnu, karotinoīdus), kas aizsargā veselās šūnas no brīvajiem radikāļiem.

LASI VĒL: 

Uzmanīgi ar piedevām: D vitamīna uztura bagātinātājs, piemēram, bojā nieres. Tā neko!

Karotinoīda beta karotīns, kas atrodas apelsīnos, saldajos kartupeļos cukini, zaļajos dārzeņos un burkānos, aizsargā šūnas no iznīcināšanas un samazina vēža attīstības risku. Izslēdzot augļus, jūs atņemat organismam vitamīnus un karotinoīdus, mazina audzēju risku.

Bet, ja tu aizvietosi augļus ar neveselīgu ēdienu, tas paaugstina tauku koncentrāciju. Liekie tauki ir viens no vēža iemesliem.

3. Liekais svars

Augļiem ir samērā zema enerģētiskā vērtība, tāpēc tie piesātina ķermeni, nepārkrājot to ar papildu kalorijām. Ūdens un šķiedras, kas ir augļu sastāvā, mazina badu un novērš pārēšanos, kas ir ļoti noderīgi tiem, kas vēlas zaudēt svaru.

Ja augļu un dārzeņu vietā ir taukaini pārtikas produkti un pārtikas produkti ar augstu enerģētisko vērtību (siers, trekna gaļa), tas var izraisīt liekā svara pieaugumu.

Nomaini neveselīgas uzkodas ar ogām, vīnogām vai apelsīniem. Tie apmierina ne tikai ēstgribu, bet arī vēlmi pēc saldumiem.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru