Lūk, kas notiks ar tavu organismu, ja tu nelietosi uzturā augļus. Aizdomājies!

4. Sirds un asinsvadu problēmas

Sirds un asinsvadu veselības uzturēšanai nepieciešams uzturēt ēdienā kālija un nātrija balansu. Daudzi cilvēki mūsdienās patērē pārāk daudz nātrija un pārāk maz kālija.

Palīdzēt atjaunot šo balansu var augļi ar augstu kālija daudzumu sastāvā: banāni, apelsīni, melones, aprikozes un greipfrūti. Atsakoties no šiem augļiem, tu paaugstini spiediena paaugstināšanās un insulta risku.

Pētījumi parāda, ka regulāra augļu un dārzeņu lietošana uzturā noved pie spiediena samazināšanās. Bet, ja tev ir hipertonija, augļi un dārzeņi palīdz ne sliktāk par zālēm.

LASI VĒL: 

Kā “apmānīt” savu vēderu: produkti, kuri samazina apetīti. Pietiek vien nedaudz tos pievienot savam ikdienas uzturam

5. Depresija

Lai arī tiešu pierādījumu tam nav, zinātnieki pieņem, ka pastāv noteikta saikne starp uzturu un psihisko veselību. Kādā spāņu pētījumā tika konstatēts, ka depresijas rādītāji bija zemāki tiem, kas regulāri lietoja uzturā augļus un dārzeņus.

Nav zināms, kādā veidā tieši augļi un dārzeņi ir noderīgi psihiskai, bet, iespējams, depresijas iemesls var būt B3, B5 un B6 vitamīnu trūkums, kas sastopams augļos un dārzeņos. Lai izvairītos no depresijas, jāēd banāni, sēnes, kabači un avokado.

6. Dehidratācija

Aprikozes, mellenes, apelsīni, persiki, ananāsi, plūmes un avenes satur vairāk nekā 80% ūdens! Un ūdens regulē ķermeņa temperatūru, izvada toksīnus, ved organismā uzturvielas un skābekli un rada mitru vidi audiem un locītavām.

Visi šie augļi ir ļoti noderīgi, jo ūdens no tiem tiek absorbēts mūsu ķermenī. No tiem atsakoties, tu riskē saskarties ar dehidratāciju, kas var novest pie pinnēm, aizcietējumiem un nieru slimībām.

Vai tu mīli augļus?

avots: peacequarters.com

Pievienot komentāru