Lūk, kas notiks jūsu smadzenēs, ja dosieties gulēt zeķēs

Ir cilvēki, kas naktī guļ vieglā pidžamā vai apakšveļā, bet ir arī tādi, kam patīk gulēt pilnīgi kailiem. Izrādās, ka tā nebūt neesot pareizi. Ir pāris apģērba gabali, kas var palīdzēt jums aizmigt. Ja jums ir miega problēmas, tas esot iemesls naktī uzvilkt zeķes.

Šveices zinātnieki nolēma pārbaudīt, kā iespējams uzlabot miega kvalitāti. Viņi uzaicināja brīvprātīgos un pirmais, ko viņi izdarīja, – pārbaudīja roku un kāju temperatūru. Eksperimenta veikšanai cilvēki tika aicināti vilkt kājās zeķes.

Izrādās, ka labākam miegam un ātrākai iemigšanai ļoti svarīgs ir fakts, ka gan kājas, gan rokas atrodas siltumā. Šis viltīgais paņēmiens paplašina asinsvadus un samazina asinsspiedienu. Tieši tādēļ cilvēks var daudz ātrāk atslābināties un aizmigt.

Ja jums nepatīk gulēt ar zeķēm, taču patīk ātri iemigt, kājas iespējams sasildīt arī citā veidā. Jums atliks vien uzlikt uz kājām siltu ūdens pudeli vai speciālo sildītāju. Tāpat kājas var ietīt vēl vienā segā. Ieteicams arī neaizmirst par veco labo metodi pirms došanās gulēt ieiet siltā dušā vai vannā.

Sociālo tīklu lietotājus ļoti ieinteresēja šī metode. Taču saprotams, ka arī šeit viedokļi ir dažādi. Bija tādi, kas sūdzējās, ka zeķēs nav iespējams gulēt. Tad bija cilvēki, kuriem šī Šveices metode pat ļoti noderēja.

avots

Pievienot komentāru