Mainīta Rīgas tūrisma attīstības biroja valde

2019.gada 23.maijā par Rīgas Tūrisma Attīstības biroja (RTAB) valdes priekšsēdētāju tika ievēlēts Guntars Grīnvalds, kurš līdz šim darbojās kā valdes loceklis. Par jauno nodibinājuma valdes locekli ievēlēta Ieva Lasmane. Tāpat pieņemti atlūgumi no Maksima Tolstoja un Vitas Jermolovičas par to atcelšanu no valdes locekļu pienākumu pildīšanas.

Guntars Grīnvalds RTAB valdē ievēlēts šā gada februārī. G.Grīnvalds ir ar plašu darba pieredzi valsts, pašvaldību un privātajās institūcijās – no 2013. līdz 2015.gadam pildījis Krimuldas novada domes priekšsēdētāja pienākumus, bijis Tieslietu ministrs 2006.gadā, no 2003. līdz 2005.gadam bijis Latvijas Investīciju un Attīstības aģentūras direktora vietnieks u.c.

I.Lasmanei ir vairāk nekā 15 gadu pieredze mārketinga un sabiedrisko attiecību nozarē, un maģistra grāds uzņēmējdarbības vadīšanā (MBA). RTAB strādā no tā dibināšanas kā vecākā mārketinga projektu vadītāja, un ir atbildīga par pilsētas tūrisma mārketinga stratēģiju. Viņa arī ik gadu izstrādā un vada pilsētas reklāmas kampaņas RTAB mērķa tirgos, kas ieguvušas arī starptautisku atzinību.

Dibinātāju sapulces laikā klātesošie tika informēti arī par plānotajiem darbiem Valsts kontroles ziņojumā konstatēto trūkumu novēršanā, piemēram, plānošanas dokumentu kvalitātes uzlabošana, RTAB aktivitāšu rezultātu kritēriju detalizētāka izvērtēšana, ciešāka sadarbība ar tūrisma nozares pārstāvjiem. Tāpat tika prezentēta RTAB attīstības stratēģija, izskatīts jautājums par neatkarīga revidenta iecelšanu u.c. jautājumi.

RTAB dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība airBaltic, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija.

RTAB dibinātāji vienbalsīgi uzskata, ka birojam jāturpina darboties ievērojot statūtos definētos mērķus. Tāpat atzīst, ka atbalsta nodibinājuma pēdējo desmit gadu laikā veikto darbu Rīgas mārketingā un tūristu piesaistē. Tūristu skaits kopš 2009. gada ir pieaudzis vairākas reizes. Ienākošais tūrisms ir ienesis vairāk kā 900 miljonus eiro pagājušajā gadā.

Pievienot komentāru