“Maksās 400 eiro par viltus poti, kamēr īstā ir par brīvu!” Rīgā dzīvojošie somi neizpratnē par latviešu uzvedību

“Latvija grimst arvien dziļāk koronas purvā. Somi Rīgā ir pārsteigti par latviešu nevēlēšanos vakcinēties,” tā par Latviju pašlaik raksta somu dzeltenā prese.
Helsinkos bāzētais somu tabloīds “Iltalehti” nointervējis vairākus Rīgā dzīvojošos somus, kuri atklājuši, ka ir neizpratnē par to, kā daļa Latvijas iedzīvotāju rīkojas Covid-19 krīzes laikā.

Somu medija 28. oktobrī publicētais raksts tik tiešām liek nosarkt.

Rīgā pastāvīgi dzīvojošais Lass Henricijs “Iltalehti” stāstījis par latviešu ārstu, kurš pieķerts, iespējams, viltotu digitālo Covid-19 vakcinācijas sertifikātu tirgošanā par 400 eiro gabalā.

“Par to tika stāstīts ziņās. Tātad daļa cilvēku šeit ir gatavi maksāt 400 eiro, nevis potēties ar bezmaksas poti. 400 eiro – tā ir liela nauda valstī, kur vidējā mēnešalga ir ap 1200 eiro,” medijam “Iltalehti” paudis Rīgā mītošais soms.

Viņš arī piebilda, ka uzskata – smags sods šādiem mediķiem būtu pilnībā pamatots, jo Covid-19 situācija Rīgā un visā Latvijā ir ļoti slikta. Viņaprāt, Latvijā būtu jāievieš piespiedu vakcinācija.

Tieši zemo vakcinācijas līmeni Lass Henricijs uzskata par galveno samilzušās Covid-19 problēmas iemeslu Latvijā, raksta somu medijs.

“Masveida vakcinācija šeit tika uzsākta pārāk vēlu. […] Latvijā ir liela pretestība vakcinācijai, un to veicina daudzi politiķi,” piebilst soms.

Viņaprāt, visu atbildību gan nevar novelt tikai uz dezinformāciju.

Visu rakstu Tu vari izlasīt ŠEIT

 

Pievienot komentāru