McDonalda piena kokteiļi var tikt aizliegti tirdzniecībai. Lūk, kāpēc

Vai tas ir cukura daudzuma dēļ?

Tik patīkami bija ieiet McDonaldā un nopirkt sev lielu un saldu piena kokteili. Bet nevilcinieties, ja visu laiku atlikāt vizīti uz šo ātro uzkodu ēstuvi. Iespējams, ka drīzumā, jums tādas iespējas vairs nebūs, brīdina Joyscribe.

McDonalda piena kokteiļi var tikt aizliegti, ja stāsies spēkā jaunais plāns par cukura daudzuma samazināšanu. Īpaši tas attiecas uz bērniem paredzētajiem produktiem.

Pašlaik lielais piena kokteilis McDonalds Vanilla satur 18 (!) tējkarotes cukura un 436 kilokalorijas. Plāna ietvaros piena kokteiļiem (kuri paredzēti izlietošanai vienā reizē) jāsatur līdz 300 kkal.

Vadošo ekspertu grupa grib aizliegt jebkurus piena kokteiļus, kuri pēc kalorijām pārsniedz šo skaitli. Tātad tas nozīmē, ka jau vidējais kokteilis tiks izņemts no tirdzniecības aprites, ko nu vēl runāt par lielo. Paliek cerības tikai uz mazo, bet, kas gan var droši zināt?

Grekhems Makgregors, karalienes Marijas Londonas universitātes sirds-asinsvadu medicīnas profesors, saka: „Tādi dzērieni ar augstu kaloriju saturu, it īpaši, ja tos lieto katru dienu, novedīs pie tā, ka bērni cietīs no aptaukošanās un kariesa. Daudzas kompānijas izturas bezatbildīgi, nepublicējot informāciju par cukura daudzumu savos produktos!”

Patiesību sakot, nav šaubu, ka Maks kaut kā izgrozīsies no šīs situācijas. Un kā jūs domājat?

avots: lifter.com.ua

Pievienot komentāru