Meitene, kas novecoja astoņas reizes ātrāk par citiem bērniem, 8 gadu vecumā nomira

Uzskatiet, ka esat ļoti laimīgs cilvēks, ja jūs varat dzīvot veselu un pilnvērtīgu dzīvi, vienīgais, ko piedzīvojot, ir laiku pa laikam kādu saaukstēšanos vai citu viegli pārciešamu slimību.

Taču pasaule ir pilna ar cilvēkiem, kas sirgst ar ļoti nopietnām un smagām slimībām, kas saistītas ar sirdi, smadzenēm un citām ķermeņa daļām – šiem cilvēkiem ļoti skauž veselie, un viņi sapņo, kaut viņiem būtu tik pat laimīga dzīve, kāda ir jums.

Aplūkojiet, piemēram, Lūsijas Pārkas dzīvi. Šis laimīgais astoņus gadus vecais bērns pavisam nesen devās uz viņpasauli. Tas viss priekšlaicīgas novecošanās Hačinsona Gilforda sindroma jeb progērijas dēļ. Tā ir ļoti reta slimība, kas piemeklē vienu cilvēku no četriem miljoniem, kurai raksturīga ārkārtīgi ātra novecošanās jau agrā vecumā.

Ir atklāts, ka ar šo slimību sirgst tikai 134 bērni 46 pasaules valstīs. Šo slimību izraisa “Iamin-A” gēna mutācija. Viena no progresijām rada nopietnu artēriju palielināšanos jau ļoti agrā vecumā. Bērns ļoti ātri tiek novārdzināts, tam iztukšojas tauku šūnas, šādi zaudējot tauku slāni, tad zūd arī muskuļu audi, izkrīt mati. Šo cilvēku vidējais paredzamais dzīves ilgums ir 13 gadi.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Pievienot komentāru