Meitene vienkārši nopirka bezpajumtniekam kafiju un bulciņu, bet viņš viņai iedeva zīmīti, kas viņu satrieca…

Līdz asarām! 👍👍👍

Dažreiz pat visnenozīmīgākās lietas spēj spēcīgi ietekmēt mūsu turpmāko dzīvi.

Keisija Fišere, studente no Ņūhempšīras reiz izdarīja kādu labu darbiņu – nopirka bezpajumtniekam kafiju un bulciņu. Atpakaļ kā pateicību viņš iedeva viņai steigā uzrakstītu zīmīti, un Keisija bija apstulbusi: liekas, ka viņa nupat izglāba cilvēkam dzīvību.
Pirms diviem gadiem Keisija (kas, starp citu, ir arī jaunā māmiņa) aizgāja uz vietējo restorānu, lai nopirktu kafiju. Pa ceļam viņa ieraudzīja bezpajumtnieku – vīrieti, kurš lūdza žēlsirdības dāvanas un dziedāja dziesmas ceļa malā. Knapi savācis dolāru, viņš devās uz to pašu restorānu, lai nopirktu kafiju.

Visi cilvēki novērsās no viņa, bet ne Keisija. Pēc dabas esot ļoti ziņkārīga, viņa sāka izprašņāt viņu par to, kā viņš nonācis līdz tādai dzīvei.

Iesākumā vīrietis bija nerunīgs, un Keisija viņam nopirka kafiju un bulciņu. Tad bezpajumtnieks atvērās un turpmākās divas stundas viņi nopļāpāja par visām tēmām, kādas vien pastāv.

Vīrietis, vārdā Kriss, pastāstīja Keisijai par savu grūto dzīvi. Cilvēki, kā likums, izrīkojās ar viņu nekaunīgi tāpēc, ka viņš ir bezpajumtnieks. Viņš viņai pastāstīja par to, kā viņa māte nomira no vēža, ka viņam nav tēva, un kā narkotikas pārvērta viņu par cilvēku, kuru viņš ienīst.

“Kriss izrādījās viens no godīgākajiem cilvēkiem, kādu esmu savā dzīvē sastapusi”, – skaidro Keisija.

Kad viņi atvadījās, Kriss iedeva meitenei zīmīti, kurā bija rakstīti šokējoši vārdi…

“Es gribēju šodien izdarīt pašnāvību, – bija teikts lapiņā, – bet, pateicoties tev, es to nedarīšu. Paldies tev, brīnišķīgais cilvēk”.

Kāda ir sveša cilvēka dzīvības cena? Tā nav tikai bulciņas, kafijas un divu stundu brīvā laika cena…Bet Keisijai izdevās tik īsā laikā izdarīt tik daudz šī cilvēka dzīvē.

avots

Pievienot komentāru