Metabolismu paaugstinošs, pretnovecošanās šokolādes-avokado pudiņš, ko varat pagatavot pavisam ātri

Avokado ir ārkārtīgi veselīgs, un, ja jūs uzzināsiet garšīga deserta pagatavošanas recepti, kurā ir arī avokado, jūsu ģimene jūs vienkārši dievinās!

Šokolādes-avokado pudiņu ir ļoti ātri pagatavot, un tas ir bezgala garšīgs!

Avokado uztur organisma spēju uzsūkt taukus šķīdinošās barības vielas no citiem augļiem un dārzeņiem, piemēram, liteīns, alfa un beta-karotīns.

Tiem piemīt spēcīgas antibakteriālās un pretsēnīšu īpašības, kas stiprina imūnsistēmu un ir bagāti ar lecitīna aminoskābēm, kas novērš svara palielināšanos, aknu pārslodzi, kā arī paaugstina smadzeņu darbību.

Šie augļi ir piesātināti ar augu sterīniem, piemēram, beta-sitosterols, kam piemīt spēcīgas antiestrogēnas īpašības. Tie nomāc estrogēnos receptorus šūnās un samazina estrogēna uzsūkšanas līmeni, tajā pašā laikā paaugstinot progesterona līmeni sievietēm un testosterona līmeni vīriešiem.

Avokado piemīt arī spēcīgas pretnovecošanās īpašības, kas koncentrētā veidā atrodas augļos un eļļās, kas novērš brīvo radikāļu kaitīgo ietekmi. Tās nokļūst dziļi šūnu struktūrā, mitohondrijā, un stimulē enerģijas izstrādi, uzturot organisma funkcijas.

Mitohondriji ir ārkārtīgi svarīgi cīņā ar brīvajiem radikāļiem. Šīs galvenās šūnu sastāvdaļas rada lielāko daļu šūnas enerģijas no barības vielām, kā arī rada nestabilas ķīmiskās vielas, kas noved pie mitohondriju un citu šūnu sastāvdaļu bojājumiem.

Tāpēc tas tieši ietekmē novecošanos. Tomēr zinātnieki ir atklājuši, ka avokado eļļa ir brīnums, kas to spēj mainīt!

Dakteris Kristians Kortess-Roho, pētījuma autors apgalvo, ka “avokado eļļa izraisa paātrinātu elpošanu mitohondrijos, kas norāda uz to, ka barības vielu lietošana, lai iegūtu enerģiju šūnu darbībai ir efektīva pat šūnās, kas pakļautas brīvo radikāļu ietekmei, un ka mitohondriji var ražot nelielu daudzumu kaitīgos brīvos radikāļus”.

Avokado piemīt arī augsts veselīgo, dabīgo tauko saturs un daudzas barības vielas, tajā skaitā:
kalcijs
dzelzs
magnijs
šķiedrvielas
kālijs
folijskābe
nātrijs
bors
vitamīns E
B grupas vitamīni

Lūk, kā pagatavot šo garšīgo desertu:

Šokolādes-avokado pudiņš

Sastāvdaļas:
3 lieli avokado, maigi un nogatavojušies
3-6 ēdamkarotes kokosriekstu piens
2 tējkarotes kokosriekstu sviests
1 tējkarote vaniļas ekstrakts
1/4 glāzes kakao pulveris
2 ēdamkarotes dabīga medus

Pagatavošana:
Blenderī samaisiet avokado, kokosriekstu pienu, vaniļas ekstraktu, kakao pulveri un kokosriekstu sviestu. Desertu uz pusstundu ievietojiet ledusskapī. Pēc tam varat baudīt garšīgo pudiņu!

avots: bigl1fe.ru

Pievienot komentāru