Mugura uzreiz pārstāja sāpēt! Ķerieties arī jūs klāt šiem sešiem vingrinājumiem!

Ņemot vērā mūsdienu sēdošo dzīvesveidu (īpaši tiem, kam ir darbs pie datora), muguras sāpes ir kļuvušas par neatņemamu dzīves sastāvdaļu. Turklāt tas attiecas uz jebkāda vecuma cilvēkiem. Daudz un bieži sēžam, maz kustamies, neapzināti bojājam savu mugurkaulu, ieurbjoties viedtālruņos un planšetēs.

Mūsdienu dzīves ritms nesniedz mums daudz iespēju veltīt laiku savai veselībai. No sākuma mēs cenšamies nepievērst uzmanību pašiem sākotnējiem simptomiem. Taču brīdī, kad sāpes kļūst ļoti stipras, vairs nav iespējams sev tik viegli palīdzēt. Vislabākais variants, kā pasargāt savu veselību, ir novēršot šādas veselības problēmas jau laikus.

Vingrinājumu komplekss jūsu mugurkaulam

Mēs jums šodien piedāvāsim sešus vienkāršus, taču ļoti iedarbīgus vingrinājumus jūsu mugurkaulam un mugurai, kas nebūt netērēs daudz jūsu dārgā laika un nepieprasa īpašu fizisko sagatavotību, bet sniedz ļoti labus rezultātus.

Jūras zvaigzne

Pēc darba esat ļoti noguruši? Jūs varat ne tikai vienkārši atpūsties, bet arī palīdzēt savaimugurai! Lai to izdarītu, pietiks vien ar to, ka apgulsieties uz grīdas, izstiepsiet rokas un kājas uz sāniem un mazliet šādi pagulēsiet. Pēc tam ļoti patīkami būs izpildīt nelielu vingrinājumu – rokas un plecus pagrieziet uz vienu pusi, bet gurnus uz pretējo pusi. Tad atgriezieties sākuma stadijā un veiciet šo pašu kutību uz otru pusi. Visas kustības veiciet ļoti lēni un mierīgi.

Guļošais kamielis

Un atkal vingrinājums slinkajiem! Šī vingrinājuma izpildē būs nepieciešams krēsls. Vēlams vingrinājumu veikt uz silta paklājiņa, kājas uzmetot augšā uz krēsla. Šis vingrinājums palīdz atjaunot pareizu asinsriti visā ķermenī, bet mugurai tiks sniegta ilgi gaidītā atpūta pēc smagas un garas dienas.

Šķir nākošo lapu un aplūko atlikušos vingrinājumus 

Pievienot komentāru