Nāves trīsstūris: kas tas tāds ir un kāpēc tas ir bīstams

Jūs droši vien kaut reizi dzīvē esat dzirdējuši par “nāves trīsstūri”. Bet tiksim skaidrībā: kas tā ir par “aizliegto zonu”, un kāpēc tā ir tik bīstama.

Un tā, vizuāli šo zonu uz sejas var iedomāties tā:

Tieši šajā sejas daļā ir izvietots milzīgs daudzums asinsvadu, kuriem nav vārstu (atšķirībā no citām ķermeņa daļām).

Tieši tāpēc infekcijas, kas iekļuvušas caur “trīsstūri” var nonākt galvas smadzeņu kavernozajos sinusos, izraisot visai nopietnus sarežģījumus un nereti pat cilvēka nāvi.

Dermatologi ne velti visi vienā balsī apgalvo, ka ar rokām šo zonu aiztikt nedrīkst, jo rokas ir pilnas ar mikrobiem, par ko mēs bieži vien pat neaizdomājamies un nenojaušam.

Kādas problēmas var rasties šajā zonā?

  1. Furunkuli

Iemesls slēpjas aizsprostojumā un tālākā tauku dziedzeru iekaisumā. Zem ādas sakrājas strutas, bet tās neiziet. Citiem vārdiem sakot, tieši furunkuloze ir visbīstamākā dermatoloģiskā problēma, ar kuru šeit iespējams sastapties.

Ir kategoriski aizliegts pašiem aiztikt furunkulus: ar viņiem ir jāiet tikai pie ārsta. Dažreiz mājas apstākļos labu efektu sniedz kompreses uz nakti ar ihtiola smēri. Smēre pati “izvelk” strutas, un pēc tam tie obligāti ir jāapstrādā ar spirtu.

  1. Matiņi degunā

Patiesībā tajos nav nekā slikta. Turklāt matiņi degunā veic svarīgu attīrīšanas funkciju, kļūstot par gaisa filtru. Tiesa, dažreiz estētiski tie pārāk labi neizskatās.

Speciālisti neiesaka ne izraut, ne apgriezt tos, lai neizraisītu infekciju. Visdrošākais variants – regulāri izmantot bārdas dzenamo aparātu, kurā ir speciāls uzgalis degunam.

  1. Melnie punktiņi

Vai komdeoni, kā tos vēl dēvē. Tas ir mazāk nopietns tauku dziedzeru aizprostojums par furunkulām, bet tie izraisa ne mazāk problēmu. Sliktā ziņa ir tāda, ka tauku dziedzeru kanāli ir kā sava veida “zarains koks”, tāpēc, izspiežot visu aizprostotā tauku dziedzera saturu, tā vietā, lai iznāktu ārā, tas nonāk asinīs.

Tāpēc sejas tīrīšana jāveic vai nu pie kosmetologa, vai arī, kā alternatīvais variants, var pamēģināt dotajā brīdī tik populārās “melnās maskas”.  Patiesībā tās pastāv arī kā mājās pagatavojams līdzeklis uz aktivētās ogles, želatīna un ūdens bāzes.

Vienīgais, ko vajag atcerēties – procedūra ar tādām maskām ir jāveic uz iztvaicētas ādas, un pēc tam seja obligāti ir jāapsmērē ar toniku, lai poras sašaurinātu.

avots

Pievienot komentāru