Ne visi var pamanīt šo nelielo, bankomātā iebūvēto kameru. Lūk, kā tas viss izskatās…

7.martā šāda paša veida ierīce tika atrasta uz vēl viena bankomāta pavisam netālu. Šoreiz plastmasas uzlika atradās virs klaviatūras paneļa. Līdzko panelis tika noņemts nost, tajā atradās miniatūras kameras.

Policija publicēja šīs fotogrāfijas ar domu brīdināt sabiedrību par to, cik prasmīgi noziedznieki iemācījušies slēpt savus izgudrojumus.

Laikā no 2. līdz 8. martam policija bija paguvusi atklāt vēl virkni šāda veida ierīču.

“Esiet uzmanīgi un nezaudējiet savu modrību, kad lietojiet bankomātus Londonā un arī citviet pasaulē. Līdzko tiek atklāts kaut kas neparasts vai novērojat bankomātam jebkāda veida bojājumus, nekādā gadījumā nelietojiet to. Ja šaubāties par bankomāta drošību, iesakām izmantot tos bankomātus, kas pieejami banku telpās.”

Šī problēma neaprobežojas tikai ar Londonu…

Vēl pirms neilga laika Lankašīrā paziņoja, ka tā saucamās “skenēšanas ierīces” tika atklātas trīs Lielbritānijas pilsētās. Nav nekādas garantijas, ka šādas ierīces nav parādījušās arī jūsu pilsētas ielās!

Šīs ierīces kavē automātā esošās kartes atgriešanu tās īpašniekam, bet slēptās kameras pa to laiku piefiksē PIN kodu.

“Pirms grasāties izmantot bankomātu, pārliecinieties, lai uz tā nav nekādu kustīgu elementu. Noteikti pārbaudiet kartes ievietošanas vietu, klaviatūru un visu ap to. Ja jums rodas jebkādas aizdomas, ziņojiet par to bankai vai jebkādām citām varas iestādēm un izmantojiet citu bankomātu.”

Dalieties ar šo rakstu arī ar citiem lasītājiem, jo šī ir ļoti svarīga informācija ikvienam! Neļaujiet sev un saviem tuviniekiem kļūt par krāpnieku upuriem!

Pievienot komentāru