Nepieļauj kļūdu, ārstējot klepu bērnam! Dakteris Komarovskis stingri iesaka.

Ļoti bieži vecāki pieļauj kļūdu, domājot, ka klepus bērnam ir problēma, ar kuru var pavisam viegli tikt galā patstāvīgi. Viņi vienkārši dodas uz aptieku un nopērk klepus mikstūru, nenojaušot par to, kādu kaitējumu tā var nodarīt mazulim.

Stundu es atrados istabā, kurā darbojās televizors. Stundas laikā es 8 reizes redzēju reklāmu par zālēm, kuras, kā apgalvo ražotājs, ir obligāti jālieto gadījumos, kad ir parādījies klepus. Nervi jau netur klausīties šīs muļķības!Cilvēki, uzmanību!”,  – saka dakteris Komarovskis.  

Kā ārstēt spēcīgu klepu 

Lielākā daļa televizorā reklamējamās pretklepus zāles ir atkrēpojoši līdzekļi vai mukolītiķi. Galvenā šo preparātu funkcija ir palielināt mitruma daudzumu un padarīt klepu šķidrāku, tekošu, kas teorētiski atvieglo krēpu atklepošanu.

Kad bērnam ir iesnas, klepus un paaugstināta temperatūra – tā ir augšējo elpceļu saslimšana. Kāpēc palielināt gļotu daudzumu plaušās, kad mazulim vienkārši ir iesnas un sāp kakls?

Atkrēpojošie līdzekļi dažreiz ir vajadzīgi dažu zemo elpceļu saslimšanu gadījumos: bronhīta, plaušu karsoņa gadījumā. Šiem līdzekļiem obligāti ir jābūt augu izcelsmes! Bet visas slimības ir jāārstē ārstiem, un nevis cilvēkiem, kas ir saskatījušies televizorus.

3.Bērnu klepus ir daudz vājāks par pieaugušo. Pēc atkrēpojošo līdzekļu lietošanas, bērni bieži vien nespēj atklepot palielināto mitruma daudzumu. Nav nekāds pārsteigums, ka daudzās valstīs mukolītiķus nav ieteicams dot bērniem līdz 5 gadu vecumam, bet nozīmēt to bērniem līdz diviem gadiem – tas vispār ir krimināli.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Pievienot komentāru